Στο μεγάλο πρόβλημα εύρεσης των κατάλληλων επαγγελματιών στον χώρο των τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών από εταιρείες (μία στις τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει το κατάλληλο άτομο), έρχεται να δώσει η Tech Talent.

Οπως επισημαίνει το μέλος της ομάδας, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα από τη δημιουργία ενός φορέα που σκοπό έχει τη στήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, στήθηκε ένας εκπαιδευτικός βραχίονας σεμιναρίων στα οποία μεταδίδονται οι γνώσεις που χρειάζονται για να στηρίξουν οι άνθρωποι αυτοί τις επιχειρήσεις τους.

«Στο πλαίσιο αυτό πριν από περίπου δύο χρόνια, το καλοκαίρι των capital controls, δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πού βρίσκονται από πλευράς δεξιοτήτων οι νέοι τεχνολόγοι και οι άνθρωποι που θέλουν να μπουν στο επιχειρείν», εξηγεί στα «ΝΕΑ». Μέσα σε έναν μήνα συγκέντρωσαν περίπου 1.500 απαντήσεις και αμέσως άρχισαν να προσεγγίζουν τα μέλη της ομάδας εταιρείες που ήθελαν να βρουν τεχνολόγους για να στελεχώσουν τα τμήματά τους.

Ετσι, γεννήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία ουσιαστικά συναντιούνται ο επαγγελματίας με την εταιρεία που αναζητά υπαλλήλους. Η πλατφόρμα, μάλιστα, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στις αρχές του 2018.