Δυστυχώς για την αξιοπιστία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που ο σημερινός Πρωθυπουργός προειδοποιούσε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τους επενδυτές ότι «θα χάσουν τα λεφτά τους» εάν τολμήσουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Αυτή, δίχως άλλο, ήταν η χειρότερη στιγμή μιας ούτως ή άλλως κακής αντιπολίτευσης. Γιατί δεν ήταν οι ξένοι επενδυτές που έχασαν χρήματα, αλλά οι στρατιές των ελλήνων ανέργων που στερήθηκαν θέσεις εργασίας.

Επιτέλους η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι χωρίς επενδύσεις δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Οτι το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς ημετέρων στη Δημόσια Διοίκηση. Κι ότι η δουλειά μιας κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει εκείνο το επενδυτικό περιβάλλον που θα λειτουργήσει ευνοϊκά για την ανάπτυξη της οικονομίας, δηλαδή για νέες δουλειές. Στις οικονομίες της αγοράς αυτός είναι ένας θεμελιώδης κανόνας.

Σε αυτήν την προσπάθεια κάθε κυβέρνηση πρέπει να έχει αρωγό την αντιπολίτευση. Θα ήταν τεράστιο σφάλμα η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιγράψουν την εγκληματική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας στην ανεργία συμπολίτες μας ή αναγκάζοντας άλλους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Εξίσου ολέθρια, όμως, είναι η τακτική μιας κυβέρνησης, που ανακάλυψε οψίμως την αξία των επενδύσεων, να θέτει προσκόμματα σε άλλες επενδύσεις εξαιτίας των ιδεολογικών αγκυλώσεων κάποιων μελών της. Ελπίζει κανείς να το αντιληφθούν κοιτάζοντας έναν και μόνο άνεργο στα μάτια.