Μπάχαλο τα έχει κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της Παιδείας και ειδικά στις Πανελλαδικές, όπως λένε στη ΝΔ. Γι’ αυτό, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα η αντίδραση της Πειραιώς ήταν άμεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σύνθημα για την επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με ένα tweet σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις προτεινόμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: «Από την κατάργηση των Πανελληνίων στις διπλές εξετάσεις… Αξιολόγηση παντού απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής».

Λίγο αργότερα τη σκυτάλη των γαλάζιων αντιδράσεων πήρε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε πως η κυβέρνηση προσθέτει νέα βάρη σε μαθητές και γονείς. «Επειτα από συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις, τελικά η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά τις διπλασιάζει, βαφτίζοντάς τες “κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις”» σημείωσε. Εκανε λόγο για ανευθυνότητα διαρκείας της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και συμπλήρωσε ότι «η ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου προϋποθέτει πρώτα από όλα την αξιολόγηση του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας των εκπαιδευτικών».

Χθες η Κεραμέως συναντήθηκε με τον Κώστα Γαβρόγλου (φωτογραφία) αλλά από ό,τι κατάλαβα δεν έβγαλε άκρη για να το γράψω απλά, καθώς ο υπουργός Παιδείας τη μια μέρα καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την άλλη τις μετονομάζει. «Εγώ δεν είπα ποτέ θα καταργήσω τις Πανελλαδικές Εξετάσεις» είπε λοιπόν χθες, «αλλά τις εξετάσεις έτσι όπως αυτές έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών»…

«Ηρθα να ακούσω τις προθέσεις της κυβέρνησης καθώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αντικρουόμενων δηλώσεων» σχολίασε η Κεραμέως βγαίνοντας από το γραφείο του υπουργού Παιδείας. «Διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις. Πολλά σημεία είναι προβληματικά, που χρήζουν διευκρινίσεων και μελέτης. Θα αναμένουμε το νομοσχέδιο. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν αλλάξει οι προθέσεις της κυβέρνησης» κατέληξε δηκτικά.

«Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με την κυρία Κεραμέως, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας» είπε από την πλευρά του ο Γαβρόγλου. «Απαντήθηκαν όλα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με τις απαντήσεις. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, δύσκολη και περίπλοκη συζήτηση. Θα δούμε ενδεχόμενες βελτιώσεις και αντιπαραθέσεις» κατέληξε…

«Οχι άλλα παιχνίδια»

Τέλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έκανε δήλωση για τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς με την Παιδεία, τονίζοντας: «Οχι άλλα παιχνίδια της κυβέρνησης με τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Αντί των υποσχέσεων για “κατάργηση” των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τώρα ο κ. Γαβρόγλου εισηγείται… τον διπλασιασμό τους. Τέτοιες εισηγήσεις απορρίπτονται προκαταβολικά».