Επιστροφές παλαιών γνώριμων και νέες αφίξεις περιελάμβανε η χθεσινή τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Παράλληλα επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν, η ακριβότερη που αφορά έλληνα ποδοσφαιριστή, καθώς άγγιξε τα 22 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή ανακοινώθηκε τόσο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και από τη Λεβερκούζεν. «Η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι ιστορική, αφού είναι η ακριβότερη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πολύ μεγάλη η σημασία αυτής της μεταγραφής, για το επίπεδο του έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά και για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου όλων των ομάδων, όλης της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Ρέτσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2022.

Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν επίσης την απόκτηση του 22χρονου βέλγου κεντρικού αμυντικού Μπιoρν Ενγκελς από την Μπριζ, ενώ αργά το βράδυ ενημέρωσαν πως συμφώνησαν με την Οστάνδη για τον 34χρονο τερματοφύλακα Σίλβιο Προτό.

Επιστροφές

Χίλιοι οπαδοί της ΑΕΚ αποθέωσαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα για να αγωνιστεί δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Λας Πάλμας.

Στην ΑΕΚ υποδέχθηκαν επίσης ύστερα από εννέα χρόνια τον Παναγιώτη Κονέ. Ο 30χρονος μέσος θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ για έναν χρόνο, ως δανεικός από την Ουντινέζε.

Η τρίτη επιστροφή αφορά τον ΠΑΟΚ και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 32χρονος Πορτογάλος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα φορέσει ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ ύστερα από πέντε χρόνια στη Βόλφσμπουργκ.

Νέες αφίξεις

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τη Ρούμπιν Καζάν για τον δανεισμό του Κάρλος Ζαμπράνο. Ο περουβιανός στόπερ έφτασε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του γάλλου μεσοεπιθετικού Αντονί Μουνιέ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια. Επίσης επισημοποιήθηκε και ο δανεισμός του σουηδού διεθνούς μέσου Οσκαρ Χίλιεμαρκ από την Τζένοα. Παράλληλα, οι Πράσινοι συζητούσαν με την Μπενφίκα για την παραχώρηση του τερματοφύλακα Οδυσσέα Βλαχοδήμου, αντί 2 εκατ. ευρώ και του (ελέυθερου) ολλανδό εξτρέμ Ολα Τζον, όμως συμφωνία δεν υπήρξε.