Σαν την άπνοια και τη σιωπή, λίγο πριν από την αντάρα, λίγο προτού ξεσπάσει ο θυμός. Ετσι φαινόταν η μεταγραφική περίοδος για αρκετούς. Και άξαφνα, ξέσπασε τσουνάμι μεταγραφών.

Τι μπαράζ ήταν αυτό, αλήθεια; Είχαμε κινήσεις και κρότους, που μόνο στην Ευρώπη συναντάμε τα τελευταία χρόνια. Εδώ ήμασταν σε κατάσταση ύπνωσης. Ωσπου ήρθε το μπαμ!

Θα λέγαμε ότι ένα αόρατο σινιάλο έδωσε το έναυσμα. Ποιος ενήργησε πρώτος; Αυτή η τελευταία εβδομάδα, και δη οι ύστατες 48 ώρες του μεταγραφικού παζαριού, τα είχαν όλα. Αν μάλιστα θέλουμε να είμαστε ακριβείς και επειδή όλα συνέβησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος ένεκα των ραντεβού μεταξύ εθνικών ομάδων, διαπιστώνουμε πως τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχασε τον Ρέτσο, αλλά φρόντισε να αναπληρώσει το κενό τού πιτσιρικά με έναν επίσης νεαρό παίκτη: τον ταλαντούχο βέλγο σέντερ μπακ Ενγκελς, αμυντικό επιλογής Χάσι, άρα σύντομα θα τον δούμε στη μαρκίζα και μένει να φανεί ποιον θα έχει ταίρι στα μετόπισθεν. Οσο για τον Τζούρτζεβιτς των 23 ετών και των πολλών γκολ, δεν ήρθε για να μείνει στον πάγκο – για βασικός προορίζεται ο στράικερ.

Στα Σπάτα, αφού ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με τον Αλμέιδα, κυνήγησαν τις πιθανότητές τους με τον Αραούχο και δικαιώθηκαν. Ο αργεντινός φορ επέστρεψε και ο κόσμος νιώθει σαν να μην έλειψε ποτέ από κοντά του. Γιατί όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ γύριζε στον αστερισμό του Σέρχιο. Η ευκαιρία του Παναγιώτη Κονέ προέκυψε λίγο αργότερα και η ΑΕΚ φυσικά την άρπαξε.

Αν τώρα θέλουμε να πάμε στη Λεωφόρο, ναι μεν έφυγε ο Ζέκα, αλλά ποιος μπορεί να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι δεν ενισχύθηκε το Τριφύλλι; Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός βγαίνει «γεμάτος» με τις αγορές που έκανε. Ηρθε ο Σιλά για να καλύψει τα χιλιόμετρα του Κάρλος, ο Χίλιεμαρκ για να προσθέσει ποιότητα στα χαφ, ενώ ο Μουνιέ μπορεί και να αποτελέσει ατραξιόν.

Στον ΠΑΟΚ πάσχισαν για την επιστροφή ενός δικού τους παιδιού. Ο Βιεϊρίνια ύστερα από περίπου πέντε χρόνια είναι ξανά εδώ, στα 31 του και περισσότερο έμπειρος, ο Μαουρίτσιο φέρνει κλάση στη μεσαία γραμμή και ο Ζαμπράνο αγριάδα στην άμυνα. Οι δε «μικροί» φώναξαν το «είμαστε εδώ», με τον ΠΑΣ να φέρνει τον Σολτάνι για το γκολ, τον Σιώπη να γυρίζει στον αγαπημένο του Πανιώνιο και τον Ατρόμητο να βάζει στοίχημα με τον Ουάρντα.

Ναι, το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει!