Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Ολυμπιακός με τη μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου στην Μπάγερ Λεβερκούζεν με ποσό που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πάρουν σχεδόν έναν προϋπολογισμό Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λεβερκούζεν, αλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της γερμανικής ομάδας αλλά και έλληνα παίκτη (ξεπέρασε κατά πολύ τα 15 εκατ. που είχε πάρει ο Ολυμπιακός από την Μπενφίκα για τον Μήτρογλου) αφορά ένα 19χρονο παλικάρι που προέρχεται από τα σπλάγχνα του συλλόγου, γεγονός που κάνει τη συγκεκριμένη μεταγραφή ίσως την πιο γλυκιά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο νεαρός, που δέχτηκε συγχαρητήρια και από τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα (βρίσκεται με την αποστολή για τα παιχνίδια κόντρα σε Εσθονία και Βέλγιο), κάνει το μεγάλο άλμα για την Μπουντεσλίγκα έχοντας παίξει σκάρτα έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, κάνοντας όμως εντυπωσιακά πράγματα.

Γι’ αυτό και οι Πειραιώτες βλέποντας τις τελευταίες μέρες το έντονο ενδιαφέρον και της Ρεν, εκτός της επίμονης Μπάγερ Λεβερκούζεν, δεν βιάστηκαν να κλείσουν το deal, μη συζητώντας αρχικά για κάτω από 15.000.000 ευρώ. Κάπως έτσι εκτόξευσαν την τιμή του σε εξωπραγματικά δεδομένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για το γερμανικό καθώς είναι μια από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα όσον αφορά αμυντικό παίκτη.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη του Ολυμπιακού, στα ανταλλάγματα οι Γερμανοί (σύμφωνα και με τα ΜΜΕ της χώρας) δίνουν δανεικό στους Ερυθρόλευκους τον 26χρονο αυστριακό σέντερ μπακ Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, τον οποίο είχαν αποκτήσει πέρυσι από την Ντιναμό Κιέβου έναντι 18 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο Ολυμπιακός έκλεισε τον 22χρονο βέλγο στόπερ της Μπριζ Μπιορν Ενγκελς που αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού της ομάδας Μπέσνικ Χάσι για να καλυφθεί το κενό του Ρέτσου.

Χθες ανακοινώθηκε και η μεταγραφή του Ούρος Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μάλιστα πήρε τη φανέλα με το «9».

Στο μεταξύ τα βελγικά ΜΜΕ, επιμένουν να γράφουν για θέμα με τον Κέβιν Μιραλάς που από την πλευρά του τα δίνει όλα για να επιστρέψει στο αγαπημένο του λιμάνι, έχοντας ρίξει μάλιστα κατά πολύ τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Οπως και να έχει σήμερα είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών για κάθε προσθήκη ή παραχώρηση, όπως αυτή του Σιώπη για παράδειγμα που χθες πήγε δανεικός στον Πανιώνιο.