Η Volvo αποκαλύπτει σταδιακά το νέο XC40, μοντέλο που εισβάλλει απευθείας στην καρδία των δημοφιλών κόμπακτ SUV. Το νέο μοντέλο θα υιοθετεί όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες των μεγαλύτερων μοντέλων, και η πλήρης αποκάλυψη του θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου

Η Volvo Cars αναφέρει ότι το XC40 σκοπεύει να κάνει τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη λιγότερο αγχωτικές και πολύ περισσότερο απολαυστικές μια ς και θα διαθέτει τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, που ήδη υπάρχουν στις νέες Σειρές 90 και 60 της Volvo.

Βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική CMA (Compact Modular Architecture), ενώ θα προσφέρει τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας.

Μεταξύ των νέων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνεται το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, καθώς και η τελευταία γενιά City Safety, τεχνολογία για αποτροπή της εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της. Επίσης, θα περιλαμβάνεται το Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου – παράλληλα με κάμερα 360μοιρών – για να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν σε ένα χώρο στάθμευσης και πολλές άλλες τεχνολογίες, που καθιστούν το XC40 ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα μικρά premium SUV.

«Το XC40 είναι το αυτοκίνητο μιας γενιάς καταναλωτών που προσδοκούν πλήρη συνδεσιμότητα. Όλες του οι οθόνες έχουν βελτιστοποιηθεί για μία ασφαλή, εύκολη και αποτελεσματική διάδραση, που υποστηρίζει την ενεργή οδήγηση στην πόλη», δήλωσε οΈντγκερντ Άντερσον (Ödgärd Andersson), Αντιπρόεδρος Λογισμικού και Ηλεκτρονικών της Volvo Cars.

Τέλος, όπως τα μεγαλύτερα XC60 και XC90, το XC40 εξοπλίζεται με το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Volvo. Και εδώ κυριαρχεί η – οικεία πλέον – μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής.