Αύριο ο Μάριο Ντράγκι κλείνει τα 70 του χρόνια. Από το 2011, όταν ανέλαβε τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, παρότι στο μεσοδιάστημα η ελληνική πολιτική κεντρική σκηνή του επεφύλασσε ορισμένες φορές από επιφυλακτικότητα και καχυποψία έως ευθείες βολές για τη στάση του έναντι της Ελλάδας.

Εικάζω πως δεν θα περιμένει ούτε ευχετήρια κάρτα ούτε post στο facebook από τον Γιάνη Βαρουφάκη.  Κυρίως, όχι τηλεφώνημα. Αρκετά πέρασε μαζί του το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν ο Γιάνης έκλεισε τις τράπεζες στην Ελλάδα αλλά επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι στον Μάριο.

Από την άλλη, δηλώνω βεβαιότητα ότι θα δεχθεί τις ευχές του Σόιμπλε. Μπορεί μεταξύ τους να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και ο Βόλφγκανγκ να πιέζει σε κάθε ευκαιρία για σφίξιμο της νομισματικής πολιτικής, αλλά με τον Μάριο ο Σόιμπλε έχει βρει τον… Γερμανό του. O σερ Ντράγκι κάνει ό,τι κρίνει πως είναι σωστό για το ευρώ και μέχρι τώρα οι επιλογές του έχουν αποδειχθεί σοφές. Περιμένουμε με αγωνία την Πέμπτη τα νεότερα.