Το ΚΚΕ έχει πάρει ζεστά την υπόθεση της Παιδείας και μάλλον έχει μπλέξει –και από εκεί –ο Κώστας Γαβρόγλου. Οι σύντροφοι εξάλλου που παραδοσιακά έλεγαν «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες», ενδιαφέρονται για τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας και βέβαια βρίσκουν άλλη μια αφορμή για να δείξουν πόσο αντίθετα με την κυβέρνηση κινούνται. Χθες λοιπόν η ΚΝΕ έδωσε στη δημοσιότητα ένα σποτάκι 30 δευτερολέπτων όπου με εύρημα ένα μωρό που γελάει θυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έσχιζε τα Μνημόνια με τον ίδιο τρόπο που σήμερα θα καταργήσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις –αν και, όπως σημειώνει, το μωρό μεγάλωσε και έγινε παιδί. Οι νεολαίοι του Κόμματος με αφορμή αυτές τις αλλαγές καλούν σε αγώνα.

Σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων θα συναντηθεί στο υπουργείο στις 11 το πρωί με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Σοφιανό, Γιάννη Δελλή και Κυριάκο Ιωαννίδη. Ο τελευταίος, από όσο θυμάμαι, ασχολείται χρόνια με τα εκπαιδευτικά και έτρεχε το πετυχημένο περιοδικό «Θέματα Παιδείας».

«Α λα μπρατσέτα»

Κατά τα λοιπά, ο Περισσός επεφύλαξε μια ατάκα για την κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της για την ανάπτυξη. «Τη μια μέρα με την “υγιή” επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, την άλλη με την κοινωνική οικονομία, ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να αθωώσει το σύστημα του ανταγωνισμού και του κέρδους, το οποίο το μόνο που μπορεί να προσφέρει στους νέους είναι το “δικαίωμα” να μην έχουν δικαιώματα. Πάντως όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα θα μπορούσαν να γίνουν α λα μπρατσέτα με τον κ. Μητσοτάκη», ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ που έχει ως διακαή πόθο να εμφανίσει τα δύο πρώτα κόμματα ως ίδιο και το αυτό.