Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές που άναψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις προχθεσινές «εμπρηστικές» δηλώσεις του για το Πυροσβεστικό Σώμα από το βήμα της Βουλής, ότι δηλαδή «πρόκειται για στρεβλό μηχανισμό του Δημοσίου» και ότι «χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις».

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, καλώντας τον να απαντήσει αν υιοθετεί ή καταδικάζει τις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα, όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν έντονη δυσφορία και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Εξαπολύοντας βολές εναντίον του «εμπρηστή» υπουργού ο Κικίλιας, πρόσθεσε: «Ο ίδιος υπήρξε υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αλλά –όπως φαίνεται –δεν έμαθε ποτέ ότι την αποτυχία την αναλαμβάνει ο στρατηγός και δεν τη φορτώνει στους στρατιώτες του». Ο Κικίλιας «σκοπίμως επιμένει να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις» ήταν η ανταπάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που πάντως αφήνει το θέμα ανοιχτό και τον Πρωθυπουργό εκτεθιμένο που είχε κάνει επαινετικές δηλώσεις για το αξιόμαχο και την αυτοθυσία των πυροσβεστών. Προφανώς δεν είχε ρωτήσει τον Τόσκα!
Εριξαν πόρτα στις καθαρίστριες

Γενικά οι καθαρίστριες αποτελούν μια πονεμένη ιστορία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τα γάντια τους –που κόντεψαν να γίνουν σύμβολο για εκείνες από γνωστές αοιδούς -, στις υποσχέσεις και σήμερα στις ματαιώσεις. Χθες, λοιπόν, είκοσι δύοαπλήρωτεςκαιαπολυμένεςκαθαρίστριες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και την εργασία τους.

Οι ίδιες μάλιστα φώναζαν χθες πως ο Γιώργος Σταθάκηςτις απέλυσε αναίτια, αφήνοντας το υπουργείο χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας, παρότι οι καθαρίστριες είχανσύμβαση έργουμε το υπουργείο, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον υπουργό, που έληγε στο τέλος του 2017.

Εμαθα δε πως ο Ανδρέας Νεφελούδης δεν δέχθηκε να τις δει, για την ακρίβεια δεν δέχθηκε να δει μια μεγάλη αντιπροσωπεία τους. Να σημειώσω πως πλάι στις εργαζόμενες εθεάθη και ο παλιός γνώριμος και άλλοτε σύντροφος των συριζαίων, και σήμερα επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με άλλα στελέχη του κόμματός του. Αναζητεί κι αυτός συμμαχίες και ερείσματα στους εργαζομένους, αφού το ΚΚΕ μονοπωλεί τον χώρο, μου είπαν…