Αν ήμουν στη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν είμαι βέβαιος εάν θα εκλάμβανα τον αστεϊσμό του Πρωθυπουργού ως κομπλιμέντο. Μάλλον το αντίθετο, εάν πραγματικά ψάχνει για αντικαταστάτη.

Τι συνέβη; Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Impact Hub Athens γνώρισε τον συνονόματό του Αλεξ από τη Βρετανία (φωτογραφία). Αφού τον ρώτησε αν είναι… Αγγλος, εκείνος απάντησε στα ελληνικά: «Ναι, αλλά τώρα μένω στην Ελλάδα και μου αρέσει η Αθήνα». Οπότε ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πάσα και πέταξε τη… βόμβα: «Αν τα πας καλά στην εκμάθηση των ελληνικών, μπορείς να γίνεις και υπουργός Οικονομικών κάποια στιγμή»! Για όσους δεν θυμούνται, ο Τσακαλώτος που γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου ο πατέρας του Στέφανος δούλευε σαν ναυπηγός από το 1965, βρέθηκε οικογενειακώς στην Αγγλία, ήρθε πολύ μεγάλος στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το βρετανικό αξάν στα ελληνικά του, το οποίο όμως δεν τον εμπόδισε να καταλάβει την υπουργική καρέκλα.

Τον Τσίπρα ανέμενε, όμως, άλλο ένα ευτράπελο κατά την έξοδό του από τον χώρο του Impact Hub Athens, ο οποίος βρίσκεται στου Ψυρή. Ως γνωστόν, στην περιοχή βγαίνουν κάθε πρωί τα περίφημα «κουλούρια του Ψυρή» και ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει στα χέρια του και να δοκιμάσει ένα από αυτά ως δώρο. Εδειξε μάλιστα –ίσως γιατί η Κουμουνδούρου πέφτει δυο βήματα πιο πέρα –να είναι γνώστης του αντικειμένου: «Δεν ήρθα να πάρω κουλούρι από απέναντι, που έχει τα καλύτερα κουλούρια στην περιοχή, αλλά ήρθα να αναδείξω έναν τομέα της οικονομίας που είναι ιδιαίτερος και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, είναι το 10% του ΑΕΠ» είπε.