Χαμένη ευκαιρία για την Εθνική! Το χθεσινό 0-0 με την Εσθονία στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ένα απρόσμενο για πολλούς αποτέλεσμα, η τέταρτη ισοπαλία για την ομάδα του Σκίμπε σε επτά ματς στον όμιλο.

Είναι φανερό ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της δεύτερης θέσης απαιτούνται και τρίποντα. Το επόμενο παιχνίδι με το Βέλγιο την Κυριακή, ξανά στο Νέο Φάληρο, δείχνει καθοριστικό για τη συνέχεια, αλλά ακόμη και η ισοπαλία σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καταδικαστικό αποτέλεσμα. Το βέβαιο είναι ότι χθες θα μπορούσε να γίνει άλμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, σε συνδυασμό πάντα με την ήττα – σοκ της Βοσνίας στην Κύπρο. Αντί όμως να συμβεί αυτό, ήρθε το άχρωμο ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στους μαχητές Εσθονούς.

Η βαθμολογία στον όμιλο έχει ως εξής: Βέλγιο 19, Ελλάδα 13, Βοσνία 11, Κύπρος 10, Εσθονία 5, Γιβραλτάρ 0.

Ανάμεικτα συναισθήματα, συνεπώς. Λύπη για την εντός έδρας γκέλα, χαρά για την επιτυχία των Κυπρίων που μας δίνουν ώθηση και ελπίδες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Σκίμπε φάνηκαν κατώτεροι των αναγκών του αγώνα. Η επίθεση υπήρξε αναιμική και η απουσία του τραυματία Μήτρογλου δεν καλύφθηκε ούτε από τον Βέλλιο, ούτε (αργότερα) από τον Διαμαντάκο. Και επίσης, η γραμμή των μέσων δεν είχε πολλές εμπνεύσεις, έμεινε σε ρηχά νερά στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ έλειψαν και τα σουτ προς την εστία των φιλοξενουμένων. Αν θέλουμε να κρατήσουμε μια καλή φάση, πρέπει να θυμηθούμε την κεφαλιά του Βέλλιου μόλις στο 4′ και την εκτίναξη του γκολκίπερ Ασκαλού. Στη συνέχεια τίποτα το ξεχωριστό, η Εθνική μας στερήθηκε ρυθμού και επιβεβαιώθηκε ότι αυτά τα παιχνίδια αμέσως μετά το καλοκαίρι και κυρίως έπειτα από τις προετοιμασίες των ομάδων, κρύβουν παγίδες. Το είδαμε στην περίπτωσή μας, το ένιωσε πολύ περισσότερο η Βοσνία στην Κύπρο. Ολα τώρα είναι ανοιχτά, αλλά (δυστυχώς) το Βέλγιο δαγκώνει και δεν αστειεύεται.

Ελλάδα: Καρνέζης, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Μανωλάς,

Κ. Παπαδόπουλος (65′ Σταφυλίδης), Τζιόλης, Ζέκα, Μάνταλος (79′ Μπακασέτας), Φορτούνης, Δώνης, Βέλλιος (69′ Διαμαντάκος).

Εσθονία: Ασκαλού, Μπαράνοφ, Γιάγκερ, Κλαβάν, Τενίστε, Κάιτ, Καλάστε (88′ Μίλερ), Ντιμίτριεφ, Ζένιοφ, Ανιέρ (90′ Ταμ), Κρούγκλοφ.

Διαιτητής: Λιανί (Ισραήλ).

Κίτρινες: Τενίστε, Ρέτσος, Κλαβάν.