«Είναι ένα κράμα Μπραντάο και Ραβανέλι. Μπορεί να κάνει τη δουλειά στη Λιγκ 1. Δεν είναι ο παίκτης που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά μπορεί να βοηθήσει τη Μαρσέιγ να προκριθεί σ’ αυτό», υποστήριξε ο γάλλος παλιός διεθνής Κριστόφ Ντουγκαρί για το νέο απόκτημα της Μαρσέιγ Κώστα Μήτρογλου.

Ο έλληνας άσος αλλάζει λοιπόν χώρα και ομάδα. Από την Πορτογαλία και την Μπενφίκα μετακομίζει στη Γαλλία και τη Μαρσέιγ. Τον Ολυμπιακό της Γαλλίας.

Η συμφωνία επετεύχθη την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ο γαλλικός σύλλογος συμφώνησε να πληρώσει 15 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, που σημαίνει πως κοστολογεί τον Μήτρογλου στα 30 εκατ. ευρώ! Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού συμφώνησε για τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2,6 εκατ. ευρώ και πληρωμένη την εφορία.

Ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό και νυν αθλητικός διευθυντής των Ερυθρολεύκων Φρανσουά Μοντεστό δήλωσε στα γαλλικά Μέσα πως ο διεθνής άσος έχει την ικανότητα να σκοράρει σε κρίσιμα παιχνίδια και με τον Ζερμέν μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ καλό δίδυμο.

Αλλαγή ομάδας και για έναν ακόμα έλληνα διεθνή, τον Ορέστη Καρνέζη. Το νούμερο 1 της Γαλανόλευκης δόθηκε δανεικός από την Ουντινέζε στη Γουότφορντ, στην οποία προπονητής είναι ο γνωστός από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Μάρκο Σίλβα.

Ανακοινώθηκε στο μεταξύ ο δανεισμός του Κιλιάν Εμπαπέ από τη Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την τελευταία να υποχρεούται να πληρώσει του χρόνου 145+35 εκατ. μπόνους για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη με την προϋπόθεση ότι δεν θα υποβιβαστεί.