Σε πρωταγωνίστρια του 8ου ομίλου αναδεικνύεται η Κύπρος με την εντυπωσιακή της νίκη με 3-2 επί της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Η ομάδα του Σιμόν όχι μόνο βοήθησε την Ελλάδα να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά ταυτόχρονα μπαίνει και η ίδια δυναμικά στη διεκδίκησή της, αφού πλέον τη χωρίζουν τρεις βαθμοί από τη Γαλανόλευκη. Η Κύπρος ανέτρεψε τα προγνωστικά καθώς στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0. Στην επανάληψη πέτυχε τρία γκολ με τους Χριστοφή, Λάμπαν και Σωτηρίου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Βέλγιο διέλυσε το Γιβραλτάρ με 9-0 –ο Μουνιέ πέτυχε χατ τρικ και δημιούργησε τέσσερα ακόμα γκολ. Ο Αξελ Βίτσελ αποβλήθηκε και δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή εναντίον της Εθνικής Ελλάδας.

Στους άλλους ομίλους, η νίκη της Βουλγαρίας με 3-2 επί της Σουηδίας κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Ολλανδίας να κατακτήσει τη δεύτερη θέση παρά τη βαριά ήττα της με 4-0 από τους Γάλλους.

Η Πορτογαλία νίκησε με 5-1 τα Νησιά Φερόες με χατ τρικ του Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τα 78 γκολ σε διεθνή ματς ξεπερνώντας την επίδοση του θρύλου Πελέ.