Σαν τώρα θυμάμαι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την ανακοίνωση της ΑΕΚ για την έλευση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Σχεδόν με τυμπανοκρουσίες, πως επιτέλους θα βγει ένας τεχνικός διευθυντής από τα σπλάγχνα της ομάδας, πολύγλωσσος, με γνώση της αγοράς και ξεχωριστές ικανότητες στις διαπραγματεύσεις. Οντως, λίγες ημέρες μετά και βγαίνοντας από το Ελ Πάσο έπειτα από ένα φιλικό με την Καλλιθέα, ο σουηδός παράγοντας έδειχνε κλασάτος για τη συγκεκριμένη θέση.

Τι πήγε λάθος και ο γάμος διήρκεσε ακριβώς 360 ημέρες; Γιατί η επένδυση στο πρόσωπο του συγκεκριμένου πήγε στράφι τόσο γρήγορα; Μόνο στα ενδότερα της ΑΕΚ γνωρίζουν την πραγματικότητα, είναι όμως αλήθεια ότι η θέση του τεχνικού διευθυντή μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα. Να φέρουμε στον νου τον Ιβιτς; Τον Μανωλά; Τον Γκρέταρσον; Τον Μιλοβάνοβιτς; Τον Λυμπερόπουλο; Ολο και κάποιον θα ξεχνάμε, αλλά το σίγουρο είναι πως οι αρμόδιοι προσπάθησαν να αναδείξουν ένα παιδί της ομάδας στον ρόλο αυτόν ώστε να εξελιχθεί μαζί της. Δεν τα κατάφεραν –τουλάχιστον αυτό μαρτυρά η απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Μαϊστόροβιτς, ένα φινάλε πάντως που έρχεται με ήρεμο τρόπο και χωρίς να φαίνεται ορατή κάποια σκιά ή κόντρα πίσω του. Ο Σουηδός λέγεται ότι οδεύει σε καλύτερο πρωτάθλημα και μένει με τις δάφνες πως τα κατάφερε σχετικά καλά στην τωρινή μεταγραφική περίοδο. Γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε σχεδόν το ρόστερ. Τώρα, ορισμένοι του προσάπτουν ότι οι περισσότεροι συμπατριώτες του και δη ο Χίλιεμαρκ πηγαίνουν στο Κορωπί και όχι στα Σπάτα! Ή ότι αυτός έφερε Αϊντάρεβιτς και ο ΠΑΟ καλύτερους. Αυτά, ωστόσο, αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά το τέλος φαίνεται να αφορά πολύ βαθύτερα αίτια.

Πολιτική

Το πώς θα πορευθεί στο εξής το κλαμπ είναι το βασικό ζητούμενο. Η ΑΕΚ καλείται να αποφασίσει αν θα λειτουργήσει επί τη βάσει τού «ενός ανδρός αρχή», αν δηλαδή θα αναλάβει δράση παραπάνω ο Μελισσανίδης και οι λοιποί θα έχουν μεν τα οφίτσια, αλλά θα περιοριστεί σημαντικά ο βαθμός επιρροής τους σε κομβικά ζητήματα. Και επίσης, μένει να δούμε ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα καλύψει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Με την επισήμανση εδώ ότι ακούγονται ονόματα που απομακρύνθηκαν ή έφυγαν με τη στάμπα τού ελάχιστα επιτυχημένου και έχοντας κάνει μεταγραφές τουλάχιστον συζητήσιμες. Είναι άραγε δυνατόν να απευθυνθεί στους ίδιους η ΑΕΚ;

Επιτυχία

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, κατέκτησαν τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξήχθη στην Πολωνία. Χρυσό πήραν οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό σκιφ, ενώ δεύτερες τερμάτισαν οι Μαρία Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου στο ίδιο αγώνισμα.

Συνέδριο

Με σημαντικούς ομιλητές αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη το συνέδριο πoυ συνδιοργανώνουν το διάσημο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και ο Ολυμπιακός. Θέμα, το ποδόσφαιρο και πώς μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους ανά την υφήλιο, ενώ μέσω Skype λόγο θα απευθύνει εκπρόσωπος της UNESCO, όπως επίσης και ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής Γαλλίας Λιλιάν Τουράμ.