«Δεν αισθάνομαι υπερήφανος» δήλωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν για τη φάση της κουτουλιάς στο στήθος του Ιταλού Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ 2006, που έχει περάσει στην Ιστορία ως μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Στο αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει το «Telefoot» στην καριέρα του Ζιζού, ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για εκείνη τη στιγμή τρέλας που πιθανόν να στέρησε από τη Γαλλία ένα δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν είμαι υπερήφανος για εκείνη τη στιγμή. Για όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους, τους προπονητές, τους εθελοντές που έκαναν το ποδόσφαιρο τόσο διαφορετικό. Είναι όμως μέρος της καριέρας μου, της ζωής μου, είναι ένα απ’ εκείνα τα πράγματα που δεν είναι ευχάριστα, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε, να τα χωνέψουμε».

Στην ίδια εκπομπή ο Ζιζού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν είδε τον πατέρα του Ισμαήλ σε βίντεο να μιλά γι’ αυτόν.

«Ο πατέρας μου και η μητέρα μου πάντοτε με καθοδηγούσαν. Προσπαθώ να κάνω κι εγώ το ίδιο με τα παιδιά μου» είπε φανερά συγκινημένος ο γόνος αλγερινού μετανάστη που έγινε σύμβολο του γαλλικού ποδοσφαίρου.