Κάποιες εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ενας νεαρός άνδρας, εμφανώς καταβεβλημένος από το πολύωρο ταξίδι, καταφθάνει σε ένα οικείο περιβάλλον και η όψη του αλλάζει θεαματικά. Το πρόσωπό του φωτίζεται ακαριαία και μαζί με τη δική του ψυχική ευφορία αποκτά όραμα μια ολόκληρη ομάδα, μια ολόκληρη οπαδική παράταξη. Είναι η στιγμή κατά την οποία ο Σέρχιο Αραούχο προσγειώνεται στην Αθήνα για να ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

«Εδώ, όπως λέει και ο πατέρας μου, είναι όλοι τρελοί! Είναι μοναδικό αυτό που ζω, το χαίρομαι με την ψυχή μου και θα δώσω τα πάντα για να φτάσουμε στους στόχους μας. Πέρυσι βγήκαμε δεύτεροι και πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου, φέτος θέλουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο! Φυσικά, στόχος μας είναι να κάνουμε και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο κόσμος να μείνει δίπλα μας και να μας στηρίξει, αυτό ζητάμε μόνο και πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα όλοι μαζί. Αυτό και μόνο θα μας φέρει εκεί όπου θέλουμε» υποστήριξε ο «Τσίνο», ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συνδεθεί ψυχικά με τους φίλους της Ενωσης και με τα εννέα γκολ του να ξεδιπλώσει τις αρετές ενός αρτιότατου επιθετικού.

Με την απόκτηση του 25χρονου στράικερ από τη Νεουκέν, τη μεγαλύτερη πόλη της Παταγονίας, η ΑΕΚ εκτός από υπέρβαση –θα έχει ξοδέψει πάνω από 2 εκατ. ευρώ για έναν δανεικό ποδοσφαιριστή, τα δικαιώματα του οποίου παραμένουν στην ισπανική Λας Πάλμας –αποκτά πληρότητα στην επιθετική γραμμή της. Εκτός από τον «Τσίνο», υπάρχουν ο Κροάτης Μάρκο Λιβάγια και ο Γιώργος Γιακουμάκης, παρέχοντας τη δυνατότητα στον Μανόλο Χιμένεθ για διαφορετικά σχήματα. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από την κίνηση σεβασμού και μεγαλοψυχίας εκ μέρους του Γιακουμάκη να παραχωρήσει τη φανέλα με το Νο 11 στον Αραούχο, η χημεία μεταξύ τους είναι από τώρα εξασφαλισμένη.