Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο αν ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν απαντούσε αρνητικά στην πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «Σάντεϊ Τάιμς» αποκαλύπτουν πως στις αρχές του καλοκαιριού είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης για την επιστροφή του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ισπανοί υπολόγιζαν πως θα εισέπρατταν από τη συμφωνία 100 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτούσαν τη μεταγραφή του 18χρονου Εμπαπέ, τον οποίο προόριζαν για διάδοχο του CR7, με τις ευλογίες προφανώς του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο πατέρας του νεαρού ωστόσο απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Ρεάλ, οδηγώντας σε ναυάγιο τη συμφωνία των Ισπανών με τη Γιουνάιτεντ για την πώληση του Ρονάλντο. Τους λόγους που τον έκαναν να προτιμήσει την Παρί Σεν Ζερμέν από τις ομάδες-κολοσσούς που προσπάθησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους εξήγησε ο Εμπαπέ: «Οι μεγάλοι παίκτες γράφουν Ιστορία στη χώρα τους με την εθνική ομάδα ή έναν σύλλογο. Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να γράψω Ιστορία στην πόλη μου. Η Παρί είναι το πρότζεκτ που μου επιτρέπει να προοδεύσω ενώ αγωνίζομαι».

Ο Εμπαπέ πρόσθεσε πως δεν επηρεάστηκε η απόφασή του από την παρουσία του Νεϊμάρ στη γαλλική ομάδα, σημειώνοντας πως η Παρί είχε δείξει γι’ αυτόν ενδιαφέρον προτού αποκτήσει τον Βραζιλιάνο. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αρσέν Βενγκέρ πως ο Εμπαπέ μπορεί να γίνει σαν τον Πελέ, γιατί δεν έχει όρια στο παιχνίδι του. «Σκοράρει αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί. Μόνο οι πολύ καλοί παίκτες μπορούν να το κάνουν αυτό» είπε ο Αλσατός.