Δύο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ο Μπέσνικ Χάσι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τη μέχρι τώρα συνεργασία τους και την αμοιβαία εκτίμηση.

Με τον πρώτο να κρατάει την υπόσχεσή του και να οδηγεί τον Ολυμπιακό και πάλι στους χρυσοφόρους (και με τεράστιο πρεστίζ για τον σύλλογο) ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον δεύτερο να στέκεται αρωγός, να τον στηρίζει από την αρχή και τελικά να του κάνει όλα τα χατίρια όσον αφορά τις μεταγραφικές επιλογές του κοσοβάρου τεχνικού, ο οποίος πολύ γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του προέδρου του Ολυμπιακού.

Το περσινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα, με κακό προγραμματισμό, συνεχόμενες αλλαγές προπονητών (που ξεκίνησαν από την ξαφνική αποχώρηση του Σίλβα παραμονές της προετοιμασίας) και καθυστερημένες χρονικά μεταγραφές.

Αποτέλεσμα, να χαθεί το στοίχημα του Τσάμπιονς Λιγκ και κυρίως η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν να μην παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Αντίθετα, φέτος είναι, χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο καλοκαίρι του Ολυμπιακού, όχι μόνο από το 2010 που πήρε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά τουλάχιστον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Πάνω από 20.000.000 ευρώ διέθεσε φέτος η διοίκηση των πρωταθλητών για την ενίσχυση της ομάδας, και μάλιστα τα μισά και πλέον από αυτά δόθηκαν πριν από την πρόκριση στους ομίλους και αυτό είναι το σημαντικό. Μια επένδυση δηλαδή σχεδόν όσο είναι το πακέτο που θα εισπράξει ο σύλλογος από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, η οποία φυσικά έπιασε τόπο και τώρα αποδίδει καρπούς.

Παράλληλα, η διαχείριση του κεφαλαίου «Ρέτσος» αξιοποιήθηκε ιδανικά δίνοντας και αγωνιστικά (στα προκριματικά) αλλά και οικονομικά (με την αγορά από τη Λεβερκούζεν) οφέλη στον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχει ίσως άλλη χρονιά που αποκτήθηκαν σχεδόν όλες οι εισηγήσεις του προπονητή, και μάλιστα χωρίς να γίνουν σίριαλ.

Ο Μπέσνικ Χάσι λοιπόν έχει πλέον σε κάθε θέση σχεδόν δύο ισάξιους παίκτες και το μεγάλο στοίχημα είναι να μοντάρει αυτό το σύνολο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καθώς έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της 12ης Σεπτεμβρίου με την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γ. Καραϊσκάκης, στο κομβικό (για ό,τι επακολουθήσει) παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή αποκτήθηκε ο Ενγκελς (ο αντι-Ρέτσος ήταν η ακριβότερη μεταγραφή επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη ξεπερνώντας τα 6 εκατ. ευρώ) αλλά και ένας ακόμα ποιοτικός τερματοφύλακας (Προτό) που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στον βασικό κίπερ Στέφανο Καπίνο.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών άφησε εκτός λίστας του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ανσαριφάρντ, τον Μάρτινς, τον Μίλιτς και τον Σισέ σε επιλογές που δεν ξάφνιασαν.

Πλέον ο ίδιος έχει την ευθύνη, με τον χρόνο να τρέχει και έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της σεζόν να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ.