«Τα διαμάντια στην κυρία από μένα», σε μια παράφραση του ιστορικού άσματος με το οποίο άφησε εποχή ο Νίκος Πάνος τη δεκαετία του 1980 (σε στίχους Δημήτρη Καββαδάτου, «Τα λουλούδια στην κυρία από μένα»), ταιριάζει γάντι στη μεγάλη κυρία του παγκόσμιου αθλητισμού όσον αφορά το επί κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μάλιστα προτιμά τα λουλούδια από τα διαμάντια, γιατί επιμένει ακόμα και σήμερα να είναι ρομαντική. Οταν όμως πρόκειται να αγωνιστεί, τότε η Μεγάλη Αικατερίνη του ελληνικού (και όχι μόνο) στίβου σαρώνει και το χρυσό και τα διαμάντια, μπαίνοντας ρεαλιστικά –και όχι ρομαντικά –σε κάθε αγώνα της.

Μετά και το δεύτερο συνεχόμενο Διαμάντι της συλλογής της (με την πρωτιά στον τελικό των τελικών του Diamond League των Βρυξελλών) που ήταν το τρίτο για την Ελλάδα, αφού το 2015 το είχε πάρει η Νικόλ Κυριακοπούλου, ουσιαστικά η ελληνίδα πρωταθλήτρια έκλεισε μία ακόμα μαγική χρονιά, έχοντας σαρώσει τα πάντα αυτή τη διετία.

Επειδή όμως το μυστικό της επιτυχίας της το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο σύζυγος και προπονητής της Μίτσελ Κρίερ (ο οποίος φροντίζει να την κρατά σε αγωνιστική υπερένταση, βάζοντάς της πάντα και κάποιο νέο στόχο), πλέον το μεγάλο στοίχημα της Κατερίνας για το 2018 είναι διπλό.

Αφενός να βάλει στη συλλογή της το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που της λείπει (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ τον Μάρτιο) και αφετέρου να ξεπεράσει το ψυχολογικό –και όχι μόνο –φράγμα των πέντε μέτρων!

Ενδεχομένως να υπερασπίσει και τον ευρωπαϊκό της τίτλο, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ καμία επικοντίστρια, και να πάει για το τρίτο συνεχόμενο Διαμάντι.

Διότι ήδη έχει καταφέρει όλα τα υπόλοιπα, έχοντας πάρει τον τίτλο της κορυφαίας ελληνίδας αθλήτριας στίβου όλων των εποχών (ξεπερνώντας πλέον και τη Μιρέλα Μανιάνι) και πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό που καμία γυναίκα αθλήτρια δεν είχε πετύχει στη χώρα μας (και ελάχιστες στον κόσμο), να είναι παράλληλα κάτοχος του ολυμπιακού (2016), του παγκόσμιου (2017) και του ευρωπαϊκού (2016) τίτλου.

Οταν πέρυσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ, αλλά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού στο Πόρτλαντ, μαζί με το Διαμάντι στην πιο απαιτητική σειρά μίτινγκ της IAAF, πολλοί αναρωτήθηκαν τι άλλο μπορεί να κάνει το χρυσό κορίτσι του επί κοντώ μέσα στο 2017.

Η απάντηση ήρθε από την ίδια την Κατερίνα, που απλά μέσα στο 2017 στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο, πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο στο Βελιγράδι, ξαναπήρε το Διαμάντι (μόλις 9 αθλητές από τους 32 περσινούς νικητές επανέλαβαν αυτόν τον άθλο στα αγωνίσματά τους) και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (4,91 μ.) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου με την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Επίσης «τρέχει» ένα αήττητο σερί 14 αγώνων από τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάθε διοργάνωση, κατακτώντας μεταξύ άλλων και την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λίλλη.

Ο Μίτσελ Κρίερ έχει ήδη σκεφτεί τους επόμενους στόχους, αλλά τώρα είναι η δική του στιγμή, καθώς έπειτα από σχεδόν μία διετία θα ζήσει τις διακοπές που ονειρεύεται στην αγαπημένη του Ελλάδα.