Ηταν μόλις πριν από μερικές ημέρες όταν η αρμόδια υπουργός διαβεβαίωνε σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση ότι η μείωση του μεγέθους του κράτους αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» προκύπτει ότι η διακήρυξη αυτή δεν ήταν παρά ένα ακόμη ψεύδος στον μακρύ κατάλογο αυτής της κυβέρνησης: η μείωση του ωραρίου διαφόρων ειδικοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέες ανάγκες σε προσωπικό και επομένως νέα βάρη για τους φορολογουμένους.

Αυτή όμως είναι μόνο η μία διάσταση αυτής της ρουσφετολογικής νοοτροπίας. Η άλλη είναι η διάκριση εις βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και ασφαλώς πολύ περισσότερο στον ιδιωτικό, που εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες. Και μια τρίτη βεβαίως είναι η αδικία εις βάρος των εργαζομένων της καθαριότητας. Αυτών των ηρώων της καθημερινότητας που είναι και οι μόνοι οι οποίοι δικαιούνται να εργάζονται λιγότερες ώρες από τον υδραυλικό, τον κηπουρό ή τον ηλεκτρολόγο ενός δήμου.

Ακόμη χειρότερα, η ανάγκη για προσλήψεις που δημιουργεί η κυβέρνηση στους δήμους με αυτή της την απόφαση στερεί σε άλλους ζωτικής σημασίας τομείς της Δημόσιας Διοίκησης τη δυνατότητα να ενισχυθούν. Στερεί τα ήδη στερημένα νοσοκομεία από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα γεμάτα κενά σχολεία από εκπαιδευτικούς, τις υποδομές πρόνοιας από πολύτιμους πόρους. Αυτά είναι τα επίχειρα της επανίδρυσης ενός πελατειακού και δαπανηρού κράτους.