Σε ρωσική ρουλέτα εξελίσσεται για την εθνική μας ομάδα η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του 8ου ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι διπλός. Πρώτον, κινδυνεύει πλέον άμεσα να μην καταταγεί δεύτερη και επιπλέον, ακόμα και αν πετύχει την υπέρβαση, κινδυνεύει να μείνει εκτός μπαράζ ως η χειρότερη δεύτερη των εννέα ομίλων.

Η ήττα της από το Βέλγιο με 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης, σε συνδυασμό με την ευρεία νίκη της Βοσνίας επί του Γιβραλτάρ με 4-0, την έστειλε στην τρίτη θέση με έναν βαθμό διαφορά από τους Βόσνιους.

Η επόμενη προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη Γαλανόλευκη. Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κύπρο και η Βοσνία υποδέχεται το Βέλγιο.

Η νίκη της Ελλάδας αποτελεί μονόδρομο καθώς είτε θα την επαναφέρει στη δεύτερη θέση αν η Βοσνία δεν καταφέρει να νικήσει τους Κόκκινους Διαβόλους είτε θα διατηρήσει τις ελπίδες της να φτάσει στον στόχο της στην τελευταία αγωνιστική. Στην αυλαία των αγώνων των ομίλων η Ελλάδα υποδέχεται το Γιβραλτάρ και η Βοσνία παίζει εκτός έδρας με την Εσθονία (νίκησε χθες την Κύπρο με 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις), που όπως απέδειξε στα δύο τελευταία της παιχνίδια μόνο αδιάφορα δεν αγωνίζεται. Ο κίνδυνος να μη συμπεριληφθεί είτε η Ελλάδα είτε η Βοσνία στα μπαράζ έγινε χθες ορατός από την ειδική βαθμολογία στην οποία συμμετέχουν οι δεύτερες των εννέα ομίλων.

Το παιχνίδι των βαθμών

Οι Βόσνιοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση του μίνι «πρωταθλήματος» των δευτέρων (δεν υπολογίζονται οι βαθμοί από τα παιχνίδια με την τελευταία ομάδα κάθε ομίλου) με 8 βαθμούς. Η τελευταία τής βαθμολογίας ομάδα του Μαυροβουνίου (7 βαθμούς) υποδέχεται απόψε τη Ρουμανία και αν νικήσει θα στείλει τη Βοσνία στον βυθό. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν θα υπολογιστούν οι βαθμοί από το Γιβραλτάρ και η πρόκριση μπορεί να παιχθεί στη διαφορά τερμάτων. Οι χθεσινοί αγώνες επεφύλασσαν και μια μεγάλη έκπληξη. Η ομάδα των αστέρων της Γαλλίας, που πριν από λίγες ημέρες φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Ολλανδία, υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από το Λουξεμβούργο.

Είναι η πρώτη φορά από το…1914 που η Γαλλία αποτυγχάνει να νικήσει την εκπρόσωπο της λιλιπούτειας χώρας. Τότε μάλιστα είχε ηττηθεί με 5-4. Η Γαλλία διατηρήθηκε στην πρώτη θέση με έναν βαθμό διαφορά από τη Σουηδία, αλλά στην επόμενη αγωνιστική παίζει στη Σόφια με τον κακό της δαίμονα, τη Βουλγαρία.