Ηταν πικρή η χθεσινή βραδιά για την Ελλάδα. Η νίκη με σκορ 2-1 των Κόκκινων Διαβόλων τούς εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Μουντιάλ (έκτη ομάδα που προκρίνεται, πρώτη ευρωπαϊκή εκτός της διοργανώτριας), ενώ το σύνολο του Σκίμπε θα υποχρεωθεί να περιμένει τα προσεχή ματς και σαφώς έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να μάθει την τύχη της προσπάθειάς του.

Ολο το ματς ήταν 5′-6′ στο δεύτερο ημίχρονο. Από το 69′ μέχρι το 74′ όταν και κρίθηκαν όλα. Με δυνατό σουτ ο Φερτόνγκεν στο 69′ αιφνιδίασε τον Καρνέζη για το 0-1. Η Ελλάδα απάντησε αμέσως, στο 72′, με σουτ-πλασέ του Ζέκα στην κίνηση κατόπιν σέντρας του Τζαβέλλα, αλλά το κρύο ντους ήρθε στο 74′ με κεφαλιά του Λουκάκου από πολύ κοντά.

Κι όμως, αυτή τη φορά η Εθνική δεν ήταν κακή. Το αντίθετο μάλιστα. Είχε ρυθμό, έφτιαξε ευκαιρίες, όλοι έτρεξαν απίστευτα, της έλειψε όμως ξανά ο καθαρόαιμος σέντερ φορ, ο Μήτρογλου. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν με μακρινές πάσες να βρουν τον Δώνη, τον εξτρέμ που ξεχώρισε με τις κούρσες του, ανακάτεψε την αντίπαλη άμυνα, αλλά ώρες ώρες φαινόταν υπερβολικά μόνος και δίχως κάποιο στήριγμα. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν κατάμεστο, η πίεση που ασκήσαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν μεγάλη και μάλιστα στο 17′ κεραυνός του Σταφυλίδη αποκρούστηκε από Κουρτουά και αριστερό δοκάρι! Λίγο μετά, ο Φερτόνγκεν παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο ισορρόπησε, βρήκε τα πατήματά του, ήταν ανώτερο και φάνηκε η σπουδαία κλάση κάποιων μονάδων του. Πήρε την πρωτοβουλία, έφτασε στη νίκη και μετά το 2-1 έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Το Βέλγιο κατέβηκε με όλο το βαρύ πυροβολικό του, τα τρανταχτά ονόματα που αποτελούν το ρόστερ του και φάνηκε διψασμένο για την επιτυχία. Αυτός που χειροκροτήθηκε παραπάνω ήταν ο γνώριμός μας Κέβιν Μιραλάς, ο παίκτης που μιλώντας στην τηλεόραση παραδέχθηκε πως έπαιξε πολύ δυνατά το θέμα της επιστροφής του στον Ολυμπιακό: «Μίλησα με τον πρόεδρο της Εβερτον, αλλά και με τον κ. Μαρινάκη. Και εγώ και η οικογένειά μου θέλουμε να γυρίσουμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ολα είναι ανοιχτά τον Ιανουάριο».

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης (84′ Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68′ Λυκογιάννης),  Φορτούνης (88′ Βέλλιος), Δώνης.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιλερ, Φερμάλεν, Φερτόνγκεν, Φελαϊνί (88′ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (73′ Ε. Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79′ Σαντλί), Λουκάκου, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε.

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία).

Κίτρινες: Μενιέ, Ντεμπελέ, Σάμαρης, Καράσκο, Ντε Μπρόινε.