Οι ζημιές από τον τυφώνα Χάρβεϊ θα ξεπεράσουν εκείνες των τυφώνων Κατρίνα και Σάντι και είναι πιθανό να ανέλθουν μεταξύ 150 και 180 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ.

Ο Χάρβεϊ που έφθασε στην ακτή στις 25 Αυγούστου ως ο πιο ισχυρός τυφώνας που έπληξε το Τέξας σε διάστημα 50 χρόνων, προκάλεσε το θάνατο 47 ανθρώπων, όπως εκτιμάται, και τον εκτοπισμό άνω του ενός εκατομμυρίου άλλων αφού προκάλεσε καταστροφές σε περιοχή μεγαλύτερη των 480 χιλιομέτρων.

Ο Αμποτ είπε πως οι ζημιές ενδέχεται να υπερβούν εκείνες που προκάλεσε ο Κατρίνα, η καταιγίδα που κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη και τις γύρω περιοχές το 2005, και ο Σάντι, που κατέκλυσε την πόλη της Νέας Υόρκης και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ το 2012.

«Ο Κατρίνα προκάλεσε, αν θυμάμαι καλά, καταστροφές ύψους άνω των 120 δισ. δολαρίων, αλλά όταν δούμε τον αριθμό των σπιτιών και των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν [από τον Χάρβεϊ] νομίζω ότι αυτός εδώ θα κοστίσει πολύ πάνω από 120 δισ. δολάρια, πιθανόν 150 με 180 δισ. δολάρια», δήλωσε ο Αμποτ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και πρόσθεσε: «είναι πολύ μεγαλύτερος από τον τυφώνα Σάντι».