Στο πολυπληθές σαλόνι αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, η Mini θα έχει σε περίοπτη θέση ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο. Το Mini Electric Concept, το μοντέλο που απεικονίζει το μέλλον της προσωπικής μετακίνησης στην πόλη. Είναι σχεδιασμένο για αστική χρήση.

Ο Χάραλντ Κρούγκερ, πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG ανέφερε ότι: «Ο συστηματικός εξηλεκτρισμός της μάρκας και της προϊοντικής της γκάμας στηρίζει τη στρατηγική του BMW Group NUMBER ONE > NEXT. Το MINI Electric Concept δίνει μία συναρπαστική πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. MINI και εξηλεκτρισμός δένουν άριστα».

Σύμφωνα με τη φίρμα ,το νέο μοντέλο θα είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση και άριστο για καθημερινή χρήση. Να σημειωθεί ότι, η πρώτη ηλεκτρική «επαφή» της φίρμας – και το πρώτο δείγμα γραφής – είχε γίνει το 2008, με το Mini E. Μάλιστα, πάνω από 600 αυτοκίνητα MINI E άρχισαν να λειτουργούν σε όλο τον κόσμο για λόγους έρευνας.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Βρετανικής premium μάρκας με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2017 με τη μορφή του MINI Cooper S E Countryman ALL4 και είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα.