Ενα πρέπει να κρατήσουμε σφιχτά από το ματς της Κυριακής με αντίπαλο το Βέλγιο. Το sold out στα εισιτήρια, το γεμάτο γήπεδο, τις προσδοκίες που γεννήθηκαν στον κόσμο που έδειξε διάθεση να στηρίξει αυτή την ομάδα ώστε να ξαναπάρει μπροστά. Ναι, η ήττα έχει πάντα στυφή γεύση, ποιος όμως αγνοεί τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών; Τα λάθη που έγιναν, βέβαια, ουδείς μπορεί να τα προσπεράσει εύκολα και αυτά έχουν να κάνουν με τις κλήσεις ποδοσφαιριστών που υπήρξαν άστοχες σε πολλές περιπτώσεις. Γιατί δεν γίνεται να πορευόμαστε χωρίς κλασικό δεξί μπακ, ούτε να καλείται ο Μπακασέτας (για παράδειγμα) που δεν αγωνίζεται στην ΑΕΚ και να μένει εκτός ο Λάζαρος με τον υψηλό ρυθμό αγώνων, για να αναλογιστούμε άλλη περίπτωση. Οι οπαδοί που γέμισαν το γήπεδο φανέρωσαν πάθος και πίστη για την πρόκριση. Δεν έχουν χαθεί όλα, αλλά η ευθύνη που φτάσαμε μέχρι εδώ βαραίνει τους αρμοδίους και δη τον Σκίμπε. Διότι πετάχτηκε στα σκουπίδια όχι μόνο το δώρο της Κύπρου που νίκησε τη Βοσνία, αλλά μετατρέψαμε σε αξιόλογο σύνολο την Εσθονία, η οποία μέχρι πρότινος μετρούσε γκολ στο παθητικό της. Στοχεύσαμε λάθος και κοιτάξαμε το υψηλό (Βέλγιο) και όχι το χαμηλό εμπόδιο. Και υποχωρήσαμε βαθμολογικά, με αποτέλεσμα η σκυτάλη να είναι πλέον σε άλλα χέρια. Για να αποδειχθεί ότι οι παραδόσεις ακολουθούν πιστά την εθνική ομάδα, καθόσον δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μήνα Σεπτέμβριο, στην αυγή του φθινοπώρου, έχουμε φάει κάποιες σφαλιάρες που δυσκολευτήκαμε πολύ να τις ξεπεράσουμε.

Ζέκα

Συγκίνηση χθες στο αντίο του διεθνούς μέσου. Ο Κάρλος μετέβη στο προπονητήριο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και ξέσπασε σε λυγμούς όταν κλήθηκε να αποχαιρετήσει τους τέως συμπαίκτες του. Το κλίμα φορτισμένο, η αντίδραση όλων τουλάχιστον αμήχανη και ο μέσος επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν όλοι όσοι αντιλαμβάνονται καταστάσεις: δένεται πολύ με τις ομάδες του. Φάνηκε την εξαετία που πέρασε στο Τριφύλλι, το δείχνει και με το πώς συμπεριφέρεται όταν φορά τη Γαλανόλευκη.

Ρεκόρ

Σπάει τα κοντέρ ο Ολυμπιακός. Οπως γνωστοποιήθηκε χθες, από τα 21.171 εισιτήρια διαρκείας που διέθεσε την περίοδο 2015- 16, ο αριθμός έφτασε εφέτος τα 21.500 και είναι ιστορικό υψηλό! Γιατί και δυνατές μεταγραφές έγιναν και οι αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ λειτούργησαν ως μαγνήτες για να τρέξει ο κόσμος να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Απολύτως φυσιολογική η εξέλιξη, εντελώς κατανοητή η απόφαση να σταματήσει εδώ η διάθεση των διαρκείας.

Πάλη

Υστερα από 13 χρόνια η καρδιά της παγκόσμιας πάλης χτυπάει και πάλι στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Ανω Λιόσια, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων.

Ο Αντώνης Παροτσίδης έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και σήμερα θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50 κιλά της ελληνορωμαϊκής μέσω των ρεπεσάζ.