Η Ford ενισχύει τη γκάμα των SUV με το νέο Ford EcoSport που θα προσφέρει αυξημένη ευελιξία, περισσότερες ικανότητες, ανανεωμένο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες

Το νέο μοντέλο, για πρώτη φορά, θα φέρει τεχνολογία Ford Intelligent All Wheel Drive για βελτιωμένη πρόσφυση στο δρόμο και εκτός δρόμου, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο, νέο κινητήρα 1.5-L EcoBlue diesel, που αποδίδει έως 125 ίππους.

Το νέο σύστημα Intelligent All Wheel Drive μπορεί να αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και να προσαρμόζει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – είκοσι φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού.

Το νέο ντίζελ μοτέρ 1.5 L Ford EcoBlue diesel θα συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αποδίδει 125 ίππους και ροπή 300 Nm, με μέση κατανάλωση 4,5λίτρα/100χλμ.

Θα προσφέρεται σε πλειάδα από αποχρώσεις με περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Στο εσωτερικό, θα υπάρχει αρκετές λύσεις αποθήκευσης, όπως νέο πάτωμα χώρου αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος που μπορεί να ανασηκωθεί αποκαλύπτοντας ένα κρυφό αποθηκευτικό χώρο ή να κατέβει για αύξηση της χωρητικότητας στα 334 λίτρα.

Το νέο Ford EcoSport για την Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα. (Ρουμανία).