Την είσοδό της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με την ανάληψη της διαχείρισης του «νέου» Αστέρα Βουλιαγμένης, εγκαινιάζει η ξενοδοχειακή πολυεθνική Four Seasons Hotels and Resorts, που θεωρείται ηγέτιδα δύναμη στον χώρο του πολυτελούς τουρισμού.

Τη συνεργασία ανάμεσα στη Four Seasons και την Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε επισημοποίησαν την Τετάρτη οι δύο εταιρείες, ανακοινώνοντας ότι το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens».

Η λειτουργία του Four Seasons Astir Palace, τοποθετείται για την άνοιξη του 2018, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εκτεταμένη αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεών του.

Για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, που ελέγχεται πλέον από το αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners, αναμένεται να επενδυθούν συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας Βουλιαγμένης, την ανακαίνιση του Astir Beach, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών και τη δημιουργία πάρκου αναψυχής.

Μεταξύ άλλων, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalows, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, infinity pools, παραλίες και παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου.

Τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων έχει αναλάβει η Meyer Davis Studio, ενώ οι επιλεγμένοι χώροι εστίασης που θα φέρουν την υπογραφή του Martin Brudnizki Design Studio, «θα εισάγουν νέες εμπειρίες από τοπικές και διεθνείς κουζίνες ενισχύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς κ. Στέλιος Κουτσιβίτης και προσθέτει: «Ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελούσε ανέκαθεν έναν διεθνούς βεληνεκούς προορισμό – ορόσημο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μία από τις πλέον ειδυλλιακές τοποθεσίες στην Ελλάδα.

Είμαστε προσηλωμένοι στην αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς και στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε έναν κορυφαίο προορισμό παγκοσμίου κλάσης».

Ειδικότερα για τη συνεργασία με τη Four Seasons, ο κ. Κουτσιβίτης αναφέρει ότι «αποτελεί κυρίαρχη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως και πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου ανάπλασης, αναβάθμισης και διαχείρισης του ξενοδοχείου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Four Seasons Hotels and Resorts, κ. J. Allen Smith, επεσήμανε ότι η Ελλάδα «ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, είχε εδώ και καιρό προσελκύσει το ενδιαφέρον της Four Seasons, η οποία σήμερα ανακοινώνει την είσοδό της στη σημαντική αυτή αγορά, μέσω της συνεργασίας της με την Αστήρ Παλλάς».