Είδε και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για να την ενημερώσει για το νέο εξεταστικό σύστημα που προτείνει. Και στη συνέχεια τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Αναστάσιο Μεγαλομύστακα, καθώς και στελέχη του κόμματός του.

Ο υπουργός Παιδείας όμως, από την εμπειρία των προηγούμενων ημερών, κατάλαβε ότι δεν είναι σκόπιμο να κάνει άλλες δηλώσεις γύρω από το νέο εξεταστικό σύστημα που προτείνει, γιατί τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο αντί να ξεδιαλύνουν. Δηλώσεις λοιπόν δεν έκανε χθες στο κτίριο του Αμαρουσίου. Η Γεννηματά όμως είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια με την αγωνία των νέων και των οικογενειών τους. «Δεν επιτρέπεται η διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους, πρόχειρα και με αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες» δήλωσε.

Τέλος, συχνός επισκέπτης στο υπουργείο Παιδείας έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ο Νίκος Παππάς. Ετσι, μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γαβρόγλου για το δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές, οι δύο υπουργοί θα εξαγγείλουν σήμερα από κοινού δράση για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν θεωρείται μάλιστα τυχαία, καθώς θα γεμίσει και εκείνη το «καλάθι» των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους νέους, οι οποίοι θα έχουν την… τιμητική τους στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο.