Χειρότερο ίσως και από την τρίτη συνεχόμενη ήττα (89-77 από τη Φινλανδία) για την εθνική ομάδα είναι οι έριδες μεταξύ των παικτών μετά τη δήλωση του Θανάση Αντετοκούνμπο!

«Στην Εθνική πρέπει να παίζουν αυτοί που θέλουν να το κάνουν με την ψυχή τους» είπε ο διεθνής άσος, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να… απαντάει στην κάμερα της ΕΡΤ: «Αυτά δεν υπάρχουν, με συγχωρείτε. Και είναι πολύ άσχημο να βγάζεις το δάχτυλο και να υποδεικνύεις κάποιους συμπαίκτες σου. Εδώ δεν παίζουμε τένις, το άθλημα είναι ομαδικό» είπε ο φόργουορντ της Εθνικής.

Πράγματα ανεπίτρεπτα σε μια έτσι και αλλιώς προβληματική χρονιά για την εθνική ομάδα, όπου το κλίμα ήταν άσχημο από το καλοκαίρι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπειτα από μια ακόμα τραγική εμφάνιση δεν πάει και με την καλύτερη ψυχολογία στον αποψινό τελικό (17.30, ΕΡΤ1) με την Πολωνία.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα, καθώς την Πέμπτη η ελληνική αποστολή θα μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει από τα βόρεια (Ελσίνκι) στα νότια, αλλά το θέμα είναι αν ο προορισμός θα είναι η Κωνσταντινούπολη ή η Αθήνα, αναλόγως του αποτελέσματος με την Πολωνία!

«Ας σταματήσουμε πλέον να αδικούμε τον εαυτό μας» είπαν από κοινού Δημήτρης Αγραβάνης και Βαγγέλης Μάντζαρης, αλλά πλέον δεν αρκούν τα λόγια, χρειάζονται πράξεις και καθαρό μυαλό –όταν όμως κυνηγάς από το -20 (56-36 στο 24′) και φτάνεις ώς το -4 (69-65 στο 34′) δεν υπάρχει και λόγω κούρασης (χαζά αντιαθλητικά φάουλ Μάντζαρη και Αντετοκούνμπο).

Το Σαββατοκύριακο αρχίζουν τα νοκάουτ παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ, αλλά για την Εθνική μας ξεκινάνε σήμερα και ο Κώστας Μίσσας πρέπει να το πάρει απόφαση και να παίξει κόντρα στην Πολωνία περισσότερα λεπτά με σχήματα… καμικάζι και όχι συμβατικά που διαβάζουν εύκολα οι αντίπαλοι και κάνουν περίπατο.

Τα λάθη του καλοκαιριού είναι πολλά, με την ολιγωρία της ομοσπονδίας και του προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου στον σχεδιασμό να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Αλλωστε χθες αποδοκιμάστηκε στο γήπεδο από φίλους της Εθνικής ο ΓΓ της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Ομως τώρα είναι ένας τελικός 40 λεπτών και αυτόν πρέπει να δουν κατάματα παίκτες και προπονητής, οι οποίοι –ας μη γελιόμαστε –δεν είναι άμοιροι ευθυνών, το αντίθετο θα λέγαμε και απόψε έχουν την τελευταία τους ευκαιρία!

Οι Φινλανδοί (Κόπονεν 24, Μάρκανεν 17, Ράνικο 14) έπαιζαν με δύο παρατάσεις στην πλάτη με την Πολωνία και χωρίς τους τραυματίες γκαρντ τους Γουίλσον και Κοϊβίστο. Και όμως η Εθνική (Αντετοκούνμπο 17, Σλούκας 12, Αγραβάνης 9) έκανε ένα ακόμα δώρο.