Δύο ακόμα φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας έγιναν χθες γνωστές. Η Νότια Κορέα που προκρίνεται για 9η συνεχόμενη διοργάνωση στα τελικά και η Σαουδική Αραβία που επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά το 2006.

Εχουν εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριό τους οι Βραζιλία, Ιράν, Ιαπωνία, Μεξικό, Βέλγιο και φυσικά η διοργανώτρια Ρωσία.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της χθεσινής ημέρας είναι η ισοπαλία 2-2 που απέσπασε η Συρία από το Ιράν στην Τεχεράνη και τη στέλνει σε διπλό αγώνα μπαράζ με την Αυστραλία. Ο νικητής του ζευγαριού θα διεκδικήσει θέση στα τελικά σε αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της ζώνης της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής.

Από τα παιχνίδια της ευρωπαϊκής ζώνης ξεχώρισαν η εκτός έδρας νίκη της Σερβίας επί της Ιρλανδίας με 1-0, η οποία ουσιαστικά τη στέλνει στα τελικά. Μια νίκη μακριά από τα γήπεδα της Ρωσίας βρίσκεται πλέον και η Ισπανία μετά την ευρεία νίκη με 8-0 επί του Λίχτενσταϊν, ενώ σχεδόν εξασφαλισμένη θέση στα μπαράζ έχει πλέον η Ιταλία μετά την επικράτησή της με 1-0 επί της Ιταλίας. Κόλαση ο ένατος όμιλος έγινε μετά τη νίκη της Τουρκίας με 1-0 επί της Κροατίας και της Ισλανδίας με 2-0 επί της Ουκρανίας  Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Κροατία και Ισλανδία 16, Τουρκία και Ουκρανία 14.