Προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πιθανότατα το μεγαλύτερο κύμα προσλήψεων που έγινε ώς σήμερα πριν από την έναρξη των σχολείων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας.

Ειδικά στην ειδική αγωγή προσελήφθησαν συνολικά 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι στην ευαίσθητη αυτή βαθμίδα της εκπαίδευσης τα δημόσια σχολεία είναι γυμνά.

Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες όμως δεν τα βρήκαν χθες στους αριθμούς των κενών που παραμένουν ακόμη στα σχολεία της χώρας, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εκτιμά ότι καταγράφονται ακόμη 4.000 κενά σε όλη τη χώρα και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) περίπου 1.000 πανελλαδικά. Και οι δύο Ομοσπονδίες μιλούν για κάλυψη των κενών εις βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης (μειωμένα αντικείμενα, ώρες κ.λπ.).

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του το αρνείται. Ενδιαφέρον νέο στοιχείο: εάν ένας μαθητής που έχει εγγραφεί στο Ολοήμερο Δημοτικό φέτος δεν παρουσιαστεί στο σχολείο επί 15 ημέρες, διαγράφεται… Διαγραφές μαθητών δεν είχαμε συνηθίσει.