Ψηφιακές υπηρεσίες και ειδικές εκπτώσεις για το επιβατικό κοινό, παρουσίασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Λίγο πριν τη μεταβίβασή της στην κρατική ιταλική εταιρεία Ferrovie delo Stato, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσίασε μια νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας το επιβατικό κοινό θα μπορεί από το κινητό του τηλέφωνο να εκδίδει εισιτήρια από οποιοδήποτε σημείο.

Τη νέα υπηρεσία θα αποκτήσουν αρχικά οι επιβάτες, των οποίων το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο διαθέτει λογισμικό Android. Κατεβάζοντας την εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μπορούν να εκδίδουν το εισιτήριό τους μόνο με τη χρήση του κινητού, γρήγορα όπου και αν βρίσκονται οποιαδήποτε στιγμή.

Επίσης, μέσω της ίδιας εφαρμογής οι επιβάτες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα εισιτήριά τους σε εφαρμογές πορτοφολιού, σε μορφή passbook, έχοντάς τα διαθέσιμα ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης (offline).

Στο τέλος Σεπτεμβρίου η εφαρμογή ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων θα είναι διαθέσιμη και για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν συσκευές οι οποίες λειτουργούν με λογισμικό IOS (συσκευές iphone).

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα εκδίδονται από τις εφαρμογές και την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Ο έλεγχος των εισιτηρίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα γίνεται με νέες συσκευές που θα έχει στη διάθεσή του το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Χάρη στις ίδιες συσκευές, θα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων ηλεκτρονικά πάνω στις αμαξοστοιχίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Τη νέα εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορούν να την “κατεβάσουν” οι επιβάτες που χρησιμοποιούν λογισμικό Android από τον σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.trainose.passenger

Εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών

Με την έκδοση εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών θα παρέχεται στον επιβάτη-κάτοχό τους έκπτωση για συχνά ταξίδια στην ίδια διαδρομή. Τα εισιτήρια θα ισχύουν για 6, 15 και 30 ημέρες ή και για 3, 6 και 12 μήνες, ανάλογα με τη διαδρομή.

Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν κάρτες και για συγκεκριμένο αριθμό ταξιδιών ανάλογα με τη διαδρομή (2,3,4,5,6 ταξιδιών, μετ΄ επιστροφής).

Εκπτώσεις

Για τις διαδρομές στην Ελλάδα, στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχονται εκπτώσεις εισιτηρίων σε συγκεκριμένες ομάδες επιβατών. Πρόκειται για εκπτώσεις που ίσχυαν και παλαιότερα, ενδιαμέσως καταργήθηκαν και τώρα επαναλανσάρονται.

Έκπτωση 50%

* Σε παιδιά 4-12 ετών, μαθητές, πολύτεκνους,

* Σε ΑΜΕΑ και ανάπηρους με ποσοστό άνω του 67%.

* Στους φοιτητές ΑΕΙ, οι οποίοι ταξιδεύουν από τον τόπο κατοικίας τους (νοείται ο νομός στον οποίο ανήκει ο τόπος κατοικίας) στην έδρα της σχολής τους ή του τμήματος φοίτησης και αντίστροφα.

Έκπτωση 25%

* Σε φοιτητές – σπουδαστές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

* Στους νέους κάτω των 24 ετών.

* Σε άτομα άνω των 65 ετών.

* Στο στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, όπως και στους οπλίτες.

* Σε ομάδες άνω των 6 ατόμων (έως 49 ατόμων).

Ειδική έκπτωση θα παρέχεται σε ομάδες άνω των 50 ατόμων.

Ηλεκτροκίνητα τρένα στο σταθμό Αθηνών

Ο ανακαινισμένος σταθμός των Αθηνών (Λαρίσης) με τις νέες εγκαταστάσεις του, διαθέτει πλέον πέντε νέες σιδηροδρομικές γραμμές, τρεις νέες στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις αποβάθρες με τους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες σκάλες, καθώς και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού.

Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για τη λειτουργία του.

Με τα νέα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό το Κιάτο, τη Χαλκίδα και το Αεροδρόμιο, οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν απευθείας και χωρίς μετεπιβιβάσεις.

Συστήματα πληροφόρησης του επιβατικού κοινού (PIS)

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω των Συστημάτων Πληροφόρησης Επιβατικού Κοινού (PIS) που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των σιδηροδρομικών σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αλλά και στους κύριους σταθμούς των Προαστιακών γραμμών της Αθήνας, παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες και τους επισκέπτες να πληροφορούνται τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

Θυρίδες φύλαξης χειραποσκευών (Lockers)

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει τη δυνατότητα χρήσης θυρίδων φύλαξης χειραποσκευών με χρονοχρέωση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς:

* Αθηνών (ωράριο λειτουργίας 06:00 – 00:00).

* Θεσσαλονίκης (ωράριο λειτουργίας 04:30 – 23.00).

* Λάρισας (όλο το 24ωρο).

* Πατρών (ωράριο λειτουργίας 05:30 – 22:30).