Τουλάχιστον 30 μηχανικούς λογισμικού που επιθυμούν να εργαστούν σε Ιωάννινα και Γερμανία ζητεί η εταιρεία ΝΙΚΙ ΜΕΠΕ, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων με στρατηγικούς πελάτες από την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική.

Ειδικότερα η εταιρεία αναζητεί ηλεκτρολόγους μηχανικούς, προγραμματιστές, μηχανικούς λογισμικού, μηχανικούς υπολογιστών και πληροφορικής.

Για τις θέσεις των ηλεκτρολόγων μηχανικών/ μηχανικών λογισμικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος με εμπειρία σε ανάπτυξη web εφαρμογών και διεπαφών χρήστη.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση Eclipse RCP, RAP, OSGI και Equinox, πολύ καλή γνώση βάσεων δεδομένων, εμπειρία στη μοντελοποίηση και OR mapping καθώς επίσης πολύ καλή γνώση αγγλικών ή γερμανικών. Θα συνεκτιμηθεί τυχόν εμπειρία στη χρήση revision control και issue tracking συστημάτων.

Για τις θέσεις των μηχανικών λογισμικού/ υπολογιστών/ ηλεκτρολόγων μηχανικών οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος με εμπειρία σε ανάπτυξη java. Απαραίτητα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της Java και Eclipse IDE, Eclipse RCP και RAP, Spring MVC και ASP.NET MVC. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζουν άριστα τις βασικές αρχές της Πληροφορικής όπως γλώσσες προγραμματισμού, αλγόριθμοι, δομές δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Θα συνεκτιμηθεί τυχόν καλή γνώση Spring framework, Apache Tomcat, Apache Tiles, Apache Maven, JavaScript, AngularJS, FlyWay, Hibernate, H2 και Mercurial, καθώς και η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Αναφορικά δε με τις ειδικότητες των software testers/computational engineers (μηχανικοί λογισμικού/ μηχανικοί υπολογιστών και πληροφορικής/ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί), οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος με εμπειρία και γνώση σε software testing.

Ως απαραίτητα προσόντα για τη θέση θεωρούνται ο δομημένος τρόπος εργασίας, οι άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και η καλή γνώση αγγλικών και γερμανικών. Θα θωρηθούν πρόσθετα προσόντα και θα προτιμηθούν έναντι άλλων υποψηφίων τυχόν γνώσεις σε Java, Eclipse RCP και Python, MKS (ADAMS / Car AT) και Software Quality –Testing.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνουπαρέχεται βασική εκπαίδευση.

Οσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις της εταιρείας είτε στα Ιωάννινα είτε στη Γερμανία θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή στα αγγλικά στη διεύθυνση career@nikitec.gr.

Είναι απαραίτητο οι υποψήφιοι να σημειώνουν και τον αντίστοιχο κωδικό της θέσης για την οποία επιθυμούν να προσληφθούν.