Πονοκέφαλος για τη FIBA αποτελεί η απογοητευτική εικόνα στις εξέδρες του Σινάν Ερντέμ, όπου ως επί το πλείστον είναι άδειες.

Ο αποκλεισμός μάλιστα χθες της Τουρκίας θα επιδεινώσει αυτό το πρόβλημα ενόψει προημιτελικών και ημιτελικών, καθώς οι τούρκοι φίλαθλοι δεν είναι λάτρεις του μπάσκετ, αλλά κυρίως του αποτελέσματος. FIBA και διοργανωτές θέλουν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον γεμάτο γήπεδο στον τελικό.

Αντίθετα, το πείραμα (για δεύτερη συνεχόμενη φορά) με τους τέσσερις ομίλους της πρώτης φάσης να φιλοξενούνται σε διαφορετικές χώρες έπιασε και καθιερώνεται, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που το επόμενο Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί πλέον ύστερα από τέσσερα χρόνια. Στο Ελσίνκι υπήρχε το αδιαχώρητο στα παιχνίδια των γηπεδούχων Φινλανδών, ενώ πολύ κόσμο είχε και στα ματς της Ισλανδίας. Σε Ισραήλ και Τουρκία (πρώτη φάση), τουλάχιστον στους αγώνες των γηπεδούχων, υπήρχε μεγάλη πληρότητα, όπως και στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Αντίθετα, στο Σινάν Ερντέμ την πολυπληθέστερη παρουσία είχαν οι Λιθουανοί που τους στείλαμε σπίτι τους, αν και αναμένονται ενόψει προημιτελικών να έρθουν αρκετοί ακόμα Ελληνες, Σέρβοι και Ισπανοί.