Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων ανέργων αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών και αφορά τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, αλλά και του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων. Μάλιστα, ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος είναι η άμβλυνση του τεράστιου προβλήματος στην αγορά εργασίας των Περιφερειών ΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και Ηπείρου.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση «Θεωρητικής Κατάρτισης», διάρκειας 120 ωρών, και «Πρακτικής Ασκησης», διάρκειας 260 ωρών.

Μάλιστα, οι ωφελούμενοι, μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συμμετοχής τους στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και προσόντων, αναμένεται να εισπράξουν εκπαιδευτικό επίδομα που φτάνει τα 1.380 ευρώ –πέντε ευρώ ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και τρία ευρώ ανά ώρα πρακτικής άσκησης.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://sbbe-edu.gr/questionnaire-logistics.