Πάνω από δυόμισι ώρες κράτησε η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με αποτέλεσμα και ο ίδιος, από κάποιο σημείο και πέρα, να κατεβάσει «στροφές». Μάλιστα, η πρώτη επίσκεψη αμέσως μόλις βγήκε από την αίθουσα του Βελλίδειου ήταν εκεί που… και ο βασιλιάς πάει μόνος του και στη συνέχεια είχε σύντομη συνομιλία και θερμή χειραψία – αποχαιρετισμό με τον πρόεδρο της Helexpo Τάσο Τζήκα και την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Τσίπρας, ο οποίος συχνά κατά την ώρα της συνέντευξης Τύπου έπαιζε νευρικά είτε με το στιλό του είτε με το χαρτάκι από το ποτήρι με το νερό που βρισκόταν μπροστά του, υπέπεσε και σε λεκτικά σφάλματα, όπως η φράση «εξαιτίας του γεγονός». Σφάλμα που σχολιάστηκε ιδιαίτερα, καθώς στη σαββατιάτικη ομιλία του είχε επίσης αναφερθεί λανθασμένα στην «κόπρο του Αυγέα».

Δεν ήξερε τον ΕΝΦΙΑ!

Ενα ακόμη λάθος που έκανε από την αρχή της συνέντευξης Τύπου ήταν ότι ξεχνούσε διαρκώς ανοιχτό το μικρόφωνο, με αποτέλεσμα να μικροφωνίζουν στα ηχεία της αίθουσας οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Το χειρότερο, όμως, για τον ίδιο ήταν ότι το ανοιχτό μικρόφωνο πρόδωσε σε κάποιο σημείο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ρώτησε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που καθόταν δίπλα του και συντόνιζε τη συνέντευξη «πόσος είναι συνολικά ο ΕΝΦΙΑ». Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του δείχνει τότε το ανοιχτό μικρόφωνο και να του συστήνει να το κλείνει αμέσως μετά τις απαντήσεις του, προκειμένου να σώσει την κατάσταση.

Η πρόσκληση του Ανθιμου

Σουρεάλ ήταν το σκηνικό στην ομιλία Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αφού προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός υπό τους ήχους εκκλησιαστικής χορωδίας και τον μητροπολίτη Ανθιμο να προσκαλεί τον Πρωθυπουργό στο κυριακάτικο κήρυγμά του. Οι περισσότεροι παριστάμενοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, αφού είναι γνωστό πως η Αριστερά κρατά… αποστάσεις από την Εκκλησία, ενώ τα μέλη της κινεζικής αποστολής (σ.σ. η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ) προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. Το φετινό τελετουργικό μάλιστα είχε και καινοτομίες, δεδομένου ότι εκτός από τον πρόεδρο της Helexpo (που διοργανώνει την Εκθεση) και τους κινέζους προσκεκλημένους μίλησε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για τις 20.00 ομιλία του Πρωθυπουργού να ξεκινήσει στις 21.20.

Εφυγε λόγω Εθνικής

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας αποκαλύψω μάλιστα ότι ο –πανταχού παρών, λόγω εντοπιότητας –σύμβουλος του Πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας έφυγε από το Βελλίδειο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η ομιλία Τσίπρα και διασχίζοντας με κόκκινο πεζός την Αγγελάκη χάθηκε τρέχοντας στο βάθος της Τσιμισκή. Ποιος ξέρει; Ισως βιαζόταν να δει την εθνική ομάδα που έπαιζε εκείνη την ώρα με τη Λιθουανία για την πρόκριση στις 8 του Ευρωμπάσκετ. Οσο για το συναπάντημα που έκλεψε την παράσταση και έκανε τα φλας να αστράψουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ; Αναμφισβήτητα αυτό ανάμεσα στους (φίλους δημάρχους) Ηλία Ψινάκη και τον Γιάννη Μπουτάρη.

Πέταξαν τους δημοσιογράφους!

Ως η μεγαλύτερη της δεκαετίας διαφημίζεται η Διεθνής Εκθεση που άνοιξε τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη με τον Πρωθυπουργό να κόβει την κορδέλα της το βράδυ του Σαββάτου, αλλά τα πράγματα δεν φαίνεται να πήγαν τόσο καλά με την οργάνωση. Πέραν του ότι αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Βελλίδειο χωρίς προσκλήσεις –προφανώς για να γεμίσει η αίθουσα -, οι διοργανωτές ξέχασαν τελείως τους δημοσιογράφους. Το «Κέντρο Τύπου» ήταν άγνωστη έννοια, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να κάνουν κυριολεκτικά στο πόδι τη δουλειά τους, στον προθάλαμο της αίθουσας όπου μιλούσε ο Πρωθυπουργός, μέσα στους καπνούς από τα τσιγάρα και την οχλαγωγία όσων μπαινόβγαιναν. Κάποιοι πιο τολμηροί ανακάλυψαν σε ένα δωμάτιο υπολογιστές που προορίζονταν, λέει, για τους δημοσιογράφους, αλλά δεν ήταν καν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο…