Η εποχή που οι Ελληνες άλλαζαν το κινητό τους τηλέφωνο πριν συμπληρωθούν 18 μήνες έχει περάσει και πλέον ακόμα κι όταν το smartphone τους χαλάσει, προτιμούν να το επισκευάσουν παρά να το αποχωριστούν.

Σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι περισσότερες από 1,8 εκατ. συσκευές κινητής τηλεφωνίας περνούν από τα χέρια των τεχνικών κάποιας εταιρείας επισκευής κινητών τηλεφώνων. Πρόκειται για αριθμό ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνον των κινητών τηλεφώνων που πωλούνται σε ετήσια βάση την τελευταία διετία στην Ελλάδα.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Vodafone Ελλάδας και ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας υπηρεσίας Express Repair, όπου τα στελέχη της εταιρείας επισήμαναν ότι πρακτικά η υπηρεσία έρχεται να καλύψει μια ανάγκη των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το Vodafone Express Repair παρέχει τη δυνατότητα επισκευής των συσκευών εντός 24 ωρών σε 27 καταστήματα της Vodafone στην Ελλάδα, τα οποία πληθυσμιακά καλύπτουν το 90% των χρηστών της εταιρείας.

Αλλαγή κάθε τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Vodafone, οι Ελληνες αλλάζουν πλέον κινητό τηλέφωνο κάθε τρία χρόνια. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν από την κρίση ήταν στους 18-24 μήνες.

Βάσει των ερευνών της Vodafone, το 31% των καταναλωτών επισκέπτεται κάποιο κατάστημα service πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την αγορά μιας νέας συσκευής. Το 16% (περίπου 1.840.000 συνδρομητές σε σύνολο 11,5 εκατ.) χρειάζεται κάποιας μορφής επισκευή, ενώ το 15% αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό του κινητού ή τις εφαρμογές.

Με την υπηρεσία Vodafone Express Repair, η Vodafone στοχεύει στην κατάκτηση σημαντικού μεριδίου από την αγορά της επισκευής κινητών τηλεφώνων.

Τα 27 επισκευαστικά κέντρα λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων, στους οποίους εξειδικευμένο προσωπικό τεχνικών αναλαμβάνει την επισκευή των συσκευών. Οσοι δεν βρίσκονται κοντά σε κάποιο από τα κέντρα αυτά μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας μέσα από οποιοδήποτε κατάστημα Vodafone, δεδομένου ότι η εταιρεία αναλαμβάνει την άμεση μεταφορά και επισκευή της συσκευής τους μέσα σε 24 ώρες.  

Ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της νέας υπηρεσίας, η Vodafone προβάλλει το ότι η επισκευή ή η αντικατάσταση της συσκευής γίνεται σε 24 ώρες από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, σε ανταγωνιστικές τιμές και με ποιοτικά ανταλλακτικά.