Ακούει «φαβορί» ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και κουνιέται από τη θέση του! Ο φόργουορντ της Εθνικής μιλώντας για τον αυριανό μεγάλο προημιτελικό της εθνικής μας ομάδας με τη Ρωσία (18.45) ήταν κάθετος στο συγκεκριμένο θέμα, θέλοντας να αποφύγει κάθε πίεση.

Νωρίτερα είχε δεχτεί τα πειράγματα των συμπαικτών του στον δρόμο προς τη μεικτή ζώνη, όπου θα μιλούσε στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου.

«Πάλι θα μιλήσεις; Εχεις πάρει άδεια; Αντε να δούμε τι θα πεις τώρα» ήταν μερικά από τα πειράγματα στον διεθνή φόργουορντ, που θυμίζουμε είχε κάνει τη δήλωση στο Ελσίνκι μετά την ήττα από τη Φινλανδία περί ψυχής και είχε γίνει ένα μικρό σούσουρο.

Αφύπνιση

Αστεία αστεία αυτό λειτούργησε σαν ξυπνητήρι στην ομάδα και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες να τα πουν λίγο μεταξύ τους και να τα βρουν πριν καν τα χάσουν, με τον 25χρονο άσο να ξεκαθαρίζει και τη θέση του.

Χθες λοιπόν ήταν σε πολύ καλύτερο κλίμα από ό,τι στο Ελσίνκι (που ήταν έτοιμος να σκάσει από τη στενοχώρια του μετά το παιχνίδι με τους Φινλανδούς).

«Πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα. Οι Ρώσοι έπαιξαν πολύ καλά με την Κροατία και αυτοί είναι το φαβορί, όχι εμείς. Αφού όποτε λέμε ότι είμαστε το φαβορί τα πράγματα δεν πάνε καλά» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το βασικό είναι να περιορίσουμε τον Σβεντ» και πως «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι αφού πλέον είμαστε ομάδα», θέλοντας να δείξει τη συνοχή που υπάρχει πλέον στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Ο κόουτς τα ξέρει καλύτερα και θα μας τα πει» κατέληξε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και η ερώτηση πήγε προς τον συνονόματό του, συνεργάτη του Κώστα Μίσσα, τον Θανάση Σκουρτόπουλο για το πώς περιορίζεις έναν παίκτη (27 πόντους και 12 ασίστ είχε στον αγώνα με την Κροατία) που είναι ψύχραιμος σαν… Σουηδός (αυτό σημαίνει το επίθετό του Σβεντ).

«Πρέπει να τον βγάλουμε από τον ρυθμό του και να τον εκνευρίσουμε, γιατί μόνο τότε μπορεί να χάσει την αγωνιστική του ψυχραιμία που είναι παροιμιώδης» τόνισε ο έλληνας τεχνικός.

Κάλεσε τον Πούτιν

Ο Αντρέι Κιριλένκο από την πλευρά του, που είναι πλέον πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, είναι τόσο αισιόδοξος για το παιχνίδι που κάλεσε και Βλαντίμιρ Πούτιν στο γήπεδο λέγοντας: «Αν έρθει, θα βάλω κι εγώ κοστούμι και δεν θα έρθω με τη βερμούδα».