Επιστροφή στα αστέρια απόψε (21.45, CosmoteSports 2) για τον Ολυμπιακό που συμμετέχει και πάλι στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση ως ένα από τα πιο συνεπή μέλη της. Κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης, οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι θέλουν να μπουν με το δεξί, καθώς μια νίκη επί της πορτογαλικής ομάδας θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για το Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά θα κρατήσει και ζωντανές τις ελπίδες των πρωταθλητών να εξαντλήσουν τα περιθώρια για το θαύμα της πρόκρισης.

Διότι, κακά τα ψέματα, στον δυσκολότερο όμιλο που έχει κληρωθεί ποτέ ελληνική ομάδα (θυμίζουμε ότι τον συμπληρώνουν η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους που μαζί έχουν κατακτήσει επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών!), αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να περάσει τις «16» θα έχει συντελέσει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Γιατί τελικός;

Συνεπώς το αποψινό παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού –ή μήπως όχι;

«Σαφώς και δεν είναι τελικός. Δεν πρόκειται να φορτώσω με άγχος τους παίκτες μου, αλλά ούτε και να αποφορτίσω τους αντιπάλους» υπεραμύνθηκε της άποψής του ο Μπέσνικ Χάσι αναλύοντας το γιατί: «Είναι το μόνο που ακούω. Τελικός, τελικός, κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, λες και θα έρθει το τέλος του κόσμου για εμάς. Δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει να απολαύσουμε αυτό που συμβαίνει με το Τσάμπιονς Λιγκ, να το ευχαριστηθούμε και μετά να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Εχουμε να παίξουμε άλλα πέντε ματς στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και ένα στη Λισαβόνα» τόνισε ο κοσοβάρος τεχνικός και μάλιστα συμφώνησε μαζί του –χωρίς να έχουν συνεννοηθεί αφού μιλούσαν διαφορετική ώρα –ο τεχνικός της Σπόρτινγκ Ζόρζε Ζεσούς.

Και εμείς έχουμε ποιότητα

Οταν ρωτήθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού αν θεωρεί τη Σπόρτινγκ ή την ομάδα του φαβορί, ήταν ξεκάθαρος: «Αν σκεφτείτε τους παίκτες που αγόρασε η Σπόρτινγκ, την προσπάθεια που έκανε για να τους αποκτήσει, είναι φανερό ότι δεν το έκανε μόνο για την Πορτογαλία, αλλά και για την Ευρώπη. Το ίδιο όμως κάναμε και εμείς με καλές μεταγραφές για την Ευρώπη κι όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έχουν διαφορές, η Σπόρτινγκ έχει τη δυνατότητα να παίξει με πολλούς τρόπους, με πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις. Εχει μεγάλη ταχύτητα, ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Και εμείς όμως έχουμε την ποιότητα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε».