Με το που έφτασε η εθνική μας ομάδα στην Κωνσταντινούπολη, ο Κώστας Σλούκας, ως γνήσιος οικοδεσπότης, πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός γηπέδου.

Ο διεθνής γκαρντ της Φενέρμπαχτσε δεν δίστασε (μαζί με τον Νικ Καλάθη), όταν… έσφιξαν τα γάλατα, να βγει μπροστά και να πάρει τον ρόλο του ηγέτη, όπως έκανε με την Πολωνία και ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι με τη Λιθουανία.

Πλέον είναι ξεκάθαρο, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η εθνική ομάδα από εδώ και πέρα, ότι ο Κώστας Σλούκας δείχνει να έχει αποδεχθεί τον ρόλο που του ταιριάζει γάντι και θα είναι πλέον ο νέος ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο κύκλος του οποίου όχι μόνο δεν κλείνει –όπως βιάστηκαν ίσως πολλοί να πουν μετά τις κακές εμφανίσεις στο Ελσίνκι –αλλά έχει πολύ μέλλον με όλα αυτά τα παιδιά και με τις υπόλοιπες προσθήκες.

Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι εδώ στην Πόλη ο διεθνής γκαρντ νιώθει πολύ πιο οικεία, σαν στο σπίτι του που λέμε, αφού ύστερα από δύο χρόνια στη Φενέρ έχει πλέον μάθει την Κωνσταντινούπολη.

Με θέα τη θάλασσα

Αγαπημένο του στέκι είναι το ρεστοράν Ούζο με εκπληκτική θέα στη θάλασσα του Μαρμαρά, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ένας έλληνας Κωνσταντινουπολίτης από παλιά παραδοσιακή οικογένεια (όταν τον ρωτάνε τι είναι περισσότερο, Ελληνας ή Τούρκος, απαντάει: Πολίτης), ενώ κάθε Σάββατο τραγουδάει ένας φίλος του Κώστα , ο Γιώργος, και γίνεται χαμός.

Καφέ πίνει στα παραδοσιακά καφέ της περιοχής, ενώ πιο αραιά πάει για φαγητό και στο εστιατόριο του διάσημου Νουσρέτ Γκιοκτσέ ή όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι «Salt Bae» («Το μωρό του αλατιού»), εκεί όπου έβγαλε άλλωστε τους συμπαίκτες του.

Μην ξεχνάμε ότι ο διάσημος κρεοπώλης και σεφ είχε πανηγυρίσει στο κέντρο του γηπέδου την κούπα της Ευρωλίγκας με τους παίκτες της Φενέρ τον περασμένο Μάιο και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση (που αλατίζει σπάζοντας τον καρπό του)!

Ομως το πιο εντυπωσιακό με τον Κώστα Σλούκα είναι το γεγονός ότι τον έχουν λατρέψει όλοι οι Τούρκοι, ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων.

«Ξέρεις γιατί; Επειδή παίζει σαν Τούρκος! Δεν θα τα παρατήσει ποτέ, είναι μαχητής και ακόμα και αν είναι τραυματίας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό» μας λέει ένας καλός φίλος και συνάδελφος με πολλά χρόνια ενασχόλησης με το μπάσκετ, ο Εσάτ Γιλμαέρ.

Ο Κώστας Σλούκας μένει σε ένα συγκρότημα κατοικιών, σε έναν ουρανοξύστη, στην πιο αναπτυσσόμενη περιοχή της Κωνσταντινούπολης (και από τις πιο όμορφες στα πέριξ) στην ανατολική πλευρά και μόλις 800 μέτρα από την Ulker Sports Arena, καθώς εκεί έχει κάνει συμφωνία η Φενέρ και κλείνει τα σπίτια των παικτών.

Και ελληνικά κανάλια

Μάλιστα πήρε το διαμέρισμα που είχε ο Νίκος Ζήσης καθώς ήταν εξοπλισμένο με τα κανάλια της Nova και της Cosmote!

Ο «Σουλτάνος» της εθνικής μας ομάδας έζησε μοναδικές στιγμές πριν από λίγους μήνες στο Σινάν Ερντέμμε τη Φενέρ (και παλαιότερα με τον Ολυμπιακό) και όλοι εύχονται να τριτώσει το καλό.