Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κάλεσε την Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα και με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα των ναρκωτικών μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους.

Ομως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που άλλαξε πρόσφατα τον νόμο για το άσυλο επέλεξε τη μέθοδο του… μπούλινγκ και διατύπωσε τον προβληματισμό του για το θέμα, συνδέοντας μάλιστα την κραυγή αγωνίας των πανεπιστημιακών με τη ΔΕΘ! «Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση σε αυτό το θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δεν λύνεται μόνο με την Αστυνομία» είπε ο υπουργός.

«Το να βγάζουν μια απόφαση μία μέρα πριν από την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη, όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει τίποτε απολύτως μέχρι τώρα…» είπε ο Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Ομως αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ στέλνουν αντίστοιχα αιτήματα σε εισαγγελέα και αστυνομικές Αρχές σχεδόν κάθε χρόνο. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες είχε βρεθεί το νεκρό σώμα μιας γυναίκας από χρήση ναρκωτικών μέσα στο ΑΠΘ και στη συνέχεια περίπου 500 φοιτητές του ζήτησαν με υπογραφές τους την παρέμβαση και την προστασία της πολιτείας.

Το θέμα, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αρμόδια τομεάρχη Νίκη Κεραμέως να υπογραμμίζει: «Μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη των Αρχών του Πανεπιστημίου να προστατεύσουν τους φοιτητές και να προασπίσουν την ομαλότητα εντός του ιδρύματος, ο υπουργός καταλόγισε, εκ του πονηρού, επικοινωνιακή τακτική, ουσιαστικά προβαίνοντας σε εκφοβισμό των Αρχών του Πανεπιστημίου».
Δεν πήγε ο Κυριάκος

Δεν γνωρίζω εάν τους έχουν ματιασμένους, αλλά κάτι δεν πάει καλά με τον προγραμματισμό στην Πειραιώς. Τις προάλλες που καιγόταν ο Κάλαμος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, αλλά γύρισε πίσω όταν πληροφορήθηκε ότι εκεί θα βρίσκονταν οι υπουργοί Τόσκας και Τζανακόπουλος. Χθες το πρωί προετοιμαζόταν να δώσει το «παρών» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών –στην ίδια αυλή όπου τον περασμένο Ιούνιο είχε βρει τραγικό θάνατο ο 11χρονος Μάριος από αδέσποτη σφαίρα. Η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί, όμως ο Κυριάκος δεν έφθασε ποτέ στο σχολείο του Μενιδίου –για «προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με την επίσημη κομματική γραμμή. Περαιτέρω εξηγήσεις για τη ματαίωση της επίσκεψης δεν δόθηκαν, επιτρέποντας σε παρατρεχάμενους στην Πειραιώς να την αποδίδουν σε «λόγους ασφαλείας του προέδρου» και στο ενδεχόμενο να μη συναντήσει εκεί ενθουσιώδεις γονείς και μαθητές.

Κάπως έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρέθηκε χθες σε καμία σχολική αυλή και περιορίστηκε σε ένα μήνυμα προς τους μαθητές από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο σχολείο του Μενιδίου για τον αγιασμό, όμως, έφθασε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, η οποία προφανώς δεν είχε προσωπικό κώλυμα ούτε άλλους λόγους ανησυχίας.