Ο Απόλλων, παρότι αγωνιζόταν για 60 λεπτά με δέκα παίκτες, μπλοκάρισε τον ΠΑΟΚ και πήρε δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να διασπάσουν την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην απειλούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ετσι, για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι έμειναν στην ισοπαλία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο και ορισμένες φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να σκοράρουν. Ομως, ο κροάτης τερματοφύλακας Ιβαν Τσόβιτς ήταν αποτελεσματικός κόντρα σε Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ. Ιδιαίτερα στη φάση του 36′, ο ολλανδός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ προσπάθησε με ένα καταπληκτικό σουτ να τον νικήσει, αλλά ο Κροάτης έδιωξε με τα δάκτυλα και στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Ο Ακης Μάντζιος κατάφερε να διαχειριστεί σωστά και την αποβολή του Χουάρες. Ο 27χρονος Αργεντινός δέχτηκε μέσα σε τρία λεπτά δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες (32′). Ο 47χρονος τεχνικός είδε στο β’ μέρος τον Απόλλωνα να έχει μια συμπαγή ανασταλτική λειτουργία και αυτό τον βοήθησε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Τσόβιτς ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο 22χρονος Χρήστος Αλμπάνης έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο.

Η αποβολή του Χουάρες φάνηκε ότι αποσυντόνισε περισσότερο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε να βρει ρυθμό και να αναζητήσει τους τρόπους που θα απειλήσει. Η είσοδος του Μαουρίτσιο δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο και ουσιαστικά η καλύτερη φάση ήρθε στο 90′, όταν η μπάλα στο σουτ του Μακ προσέκρουσε στο δοκάρι.

«Πήραμε έναν παλικαρίσιο βαθμό με αντίπαλο μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Χρειαστήκαμε και τη βοήθεια της τύχης, τρέξαμε πολύ, ενώ όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Πιστευω ότι σε κάθε παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε και καλύτεροι» σχολίασε ο προπονητής του Απόλλωνα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αναζήτησε δικαιολογίες: «Επρεπε να νικήσουμε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι δύο χαμένοι βαθμοί, καθώς παίξαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη παραπάνω. Δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που άφηνε ο αντίπαλος. Αυτό που λείπει είναι η χημεία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να δουλεύεις, να παλεύεις».

Απόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Κονέ (90’+2 Μενδρινός), Σιατραβάνης (90’+2 Ελί Ελμπάζ), Αλμπάνης (78′ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπίτζιμιν, Βαλλιάνος, Χουάρες.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (72′ Μακ), Πέλκας (46′ Μαουρίτσιο), Κάνιας (63′ Κάτσε).