Αγώνας δρόμου

Ως γνωστόν, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το κυριότερο είναι αυτό της επιβίωσης, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν και η θηλιά σφίγγει σε καθημερινή βάση. Ηδη, ελέχθησαν πολλά για το αν καταφέρει η ομάδα να κατέβει στο πρωτάθλημα της Α1 ή αν ακολουθήσει τον δρόμο του πόλο και του γυναικείου τμήματος βόλεϊ που αποσύρθηκαν. Και σκόρπισαν, έτσι, απογοήτευση στους φίλους του Τριφυλλιού. Λέγεται, λοιπόν, ότι τις τελευταίες ώρες οι αρμόδιοι επιδίδονται σε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσουν ένα ποσό που αγγίζει τις 40.000 ευρώ και να καλύψουν τρύπες και οφειλές. Αν το κατορθώσουν, τότε θα πάρουν τα απαραίτητα χαρτιά και ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα. Με μικρό μπάτζετ και χωρίς σοβαρές βλέψεις για κάτι σπουδαίο, αν θέλουμε να δούμε κατάματα την πραγματικότητα.

Επί της ουσίας τώρα: ουδείς υποστηρίζει ότι μια ομάδα πρέπει να σφυρίζει αδιάφορα στα χρέη της. Αλλά ας έχουμε κατά νουν ότι οι Πράσινοι είναι ισχυρό μέγεθος στον χώρο του βόλεϊ, έχουν κατακτήσει τίτλους, έβγαλαν από τα σπλάγχνα τους σπουδαίους άσους και πιθανή αδυναμία να εκπληρώσουν εντός των προσεχών ημερών τις υποχρεώσεις τους, ασφαλώς και θα είναι πλήγμα. Μαχαιριά στην ιστορία της ομάδας και κατά δεύτερο λόγο στο ίδιο το πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.

Προπονητές

Δύσκολο το επάγγελμα του προπονητή στην Ελλάδα. Ενα ή δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και πάπαλα. Ενίοτε μάλιστα υπερβάλλουμε και διώχνουμε κόουτς προτού καν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως συνέβη μεσούντος του θέρους με τον Στανόγεβιτς και τον ΠΑΟΚ. Ακολούθησε ο Ελευθερόπουλος που έφυγε νωρίς στην Κέρκυρα, ο Βεργέτης προχθές στον Αστέρα, ενώ χθες προέκυψε το διαζύγιο της Λάρισας με τον Πάους. Μάλιστα, η διοίκηση (Κούγιας) επέβαλε στους ποδοσφαιριστές πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 10% των ετήσιων αποδοχών τους. Με την επισήμανση ότι θα τους χαριστεί αν η ΑΕΛ στα προσεχή πέντε ματς συγκεντρώσει τουλάχιστον οκτώ βαθμούς. Ο Κάμπος φλέγεται…

Λουτσέσκου

Δείπνο παρέθεσε χθες ο Ιβάν Σαββίδης προς τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ. Ειπώθηκε ότι ήταν προγραμματισμένο εδώ και ημέρες με την προοπτική να προκύψει αυτό που συνήθως λέμε «σύσφιγξη σχέσεων». Οι ατάκες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, πάντως, είχαν ενδιαφέρον με την έννοια ότι ζήτησε να τα δώσουν όλα οι ποδοσφαιριστές για τον τίτλο («να πεθάνουν») και επίσης στήριξε τον ρουμάνο κόουτς. Με την ελπίδα να γυρίσει σύντομα το χαρτί.

Ευρώπη

Τα νερά είναι βαθιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οταν δεν φροντίζεις τα νώτα σου, όταν παίζεις με αφέλεια σε δύσκολα εξ ορισμού ματς, παθαίνεις κάτι αντίστοιχο με τον Ολυμπιακό χθες βράδυ στο Νέο Φάληρο. Και ρίχνεις τον ενθουσιασμό του κόσμου που περίμενε πολύ περισσότερα και όχι να πάει τόσο στραβά από την αρχή η πρεμιέρα των ομίλων.