Ηταν ένας στροβιλισμός στην άβυσσο. Ενα άλμα στο κενό. Ο Ολυμπιακός επιφύλασσε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του σε ένα 45λεπτο, στο παιχνίδι που έπρεπε να νικήσει πάση θυσία. Ηττα με 3-2 από τη Σπόρτινγκ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σε ένα έγκλημα του οποίου ο ένοχος αποκαλύφθηκε ενώπιον του πυρακτωμένου πλήθους στο δεύτερο 45λεπτο. Το όνομα αυτού, Μπέσνικ Χάσι.

Πρώτο ημίχρονο 0-3. Επίσης οι παίκτες της Σπόρτινγκ είχαν δύο δοκάρια και δύο τετ-α-τετ με τον Καπίνο.

Από νωρίς φάνηκε το επερχόμενο μοιραίο. Μόλις 71 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα ο Ντουμπιά που προτιμήθηκε από τον Ζόρζε Ζεσούς αντί του Μπας Ντοστ πήδηξε για κεφαλιά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Αντί να έχει δίπλα του έναν αμυντικό των Ερυθρολεύκων είχε τον συμπαίκτη του Κοάτες. Φυσικά έκανε το 1-0.

Ενσαρκα αγάλματα οι παίκτες του Ολυμπιακού και με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς εγκατέλειψαν τα καθήκοντά τους στην άμυνα πιστεύοντας προφανώς πως η Σπόρτινγκ άνοιξε τυχαία το σκορ.

Ανέβηκαν όλοι, πλην του Καπίνο πάνω από τη μεσαία γραμμή αυτο-εξουδετερώνοντας την παγίδα του οφσάιντ. Ετσι, στο 13′ ο Ζέλσον Μάρτινς έτρεξε το μισό γήπεδο σαν σε προπόνηση και έκανε το 0-2. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις των αντιπάλων τους μέσα στη χαώδη αταξία που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Ακόμα και στις ήττες τους σε προηγούμενες πρεμιέρες με 3-0 από την Μπάγερν και με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν οι Ερυθρόλευκοι είχαν παλέψει, είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες και λύγισαν στο τέλος.

Οι Λέοντες της Σπόρτινγκ είχαν επίσης δύο δοκάρια με Φερνάντες και Ζέλσον και δύο τετ-α-τετ με τον Καπίνο για να έρθει φυσιολογικά το τρίτο γκολ από τον Φερνάντες. Η μπαλιά που δέχτηκε ο σκόρερ από τον Κοάτες στο 43′ ήταν 30 μέτρων και στο ενδιάμεσο δεν υπήρχε ούτε μία ερυθρόλευκη φανέλα.

«Τα λάθη πληρώνονται σ’ αυτό το επίπεδο. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στη Σπόρτινγκ. Η ομάδα δεν είναι αυτό που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Στέφανο Καπίνο.

Οι αποδοκιμασίες στο ημίχρονο ξύπνησαν τον Χάσι που αντικατέστησε τον αρνητικό Φορτούνη με τον Ζντίελαρ. Καλή κίνηση, αλλά ξέχασε τον Πάρντο τον οποίο έριξε στο ματς στο 78′ αντί του Καρσελά.

Ο Ολυμπιακός είχε συνειδητοποιήσει το χαρακίρι του, αλλά ήταν ποια αργά. Τα δύο γκολ που πέτυχε ο Φελίπε Πάρντο, στο 89′ με θαυμάσια προσπάθεια από δεξιά και στο 90+3 με προβολή, υπενθύμισαν πως ο Ολυμπιακός προδόθηκε εκ των έσω και δεν άξιζε τέτοια εμφάνιση.

Οι προληπτικοί μπορούν βέβαια να επικαλεστούν για το χθεσινό ναυάγιο τη 12η Σεπτεμβρίου, αφού και τις δύο προηγούμενες φορές που έπαιξαν οι Ερυθρόλευκοι την ίδια ημερομηνία, ηττήθηκαν. Το 2000 από τη Βαλένθια με 2-1 στην Ισπανία και το 2006 από την ίδια ομάδα με 4-2 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.