Η νέα αγωνιστική χρονιά άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πέτρο Μάνταλο. Πρώτα ήρθε η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ άρχισαν νωρίς νωρίς και οι δικές του ατομικές διακρίσεις.

Το καταπληκτικό γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο ματς με τη Λάρισα έγινε θέμα και στον διεθνή Τύπο, φυσικά ψηφίστηκε ως το καλύτερο της 3ης αγωνιστικής, στην οποία ο ίδιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης. Και απόψε ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, στην Κροατία, κόντρα στη Ριέκα (20.00, COSMOTE 2).

Σε ηλικία 26 χρονών ο Μάνταλος έχει ήδη καταφέρει αρκετά. Φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ΑΕΚ στην οποία είναι ο ηγέτης, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει και μία θέση στην εθνική ομάδα. Γεννημένος στην Κομοτηνή, έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ξάνθης, ενώ από το καλοκαίρι του 2014, μετακόμισε στην Αθήνα και την ΑΕΚ.

Ο 26χρονος μέσος ξέρει καλά τι είναι αυτό που κυνηγάει η ομάδα του στη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά φρόντισε από την προετοιμασία στο Κιέλτσε να στείλει το μήνυμα: «Αυτό που από την αρχή είπαμε να κάνουμε και το τηρούμε, είναι να σταματήσουμε τα πολλά λόγια, να θέσουμε μεταξύ μας τους στόχους και να δουλέψουμε κοιτάζοντας τη χρονιά παιχνίδι με το παιχνίδι» είχε πει.

Μια χαμένη ευκαιρία στο ματς της Εθνικής με τη Βοσνία τον περασμένο Ιούνιο τον στοχοποίησε στα social media. Οταν ρωτήθηκε περί αυτού, ήταν ξεκάθαρος: «Αυτό που έχω μάθει στα χρόνια που είμαι στην ΑΕΚ είναι να έχω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Οταν γράφουν κάτι καλό για εμένα να μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα, αλλά και όταν με κράζουν να μην πέφτω στα πατώματα», είχε απαντήσει.

Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ένα σημαντικό γεγονός: «Επειτα από τόσα χρόνια η ΑΕΚ δικαιούτο να είναι στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γι’ αυτό δώσαμε το 100%, για να πετύχουμε την πρόκριση. Κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία σε αυτόν τον θεσμό», σημείωσε μετά την πρόκριση επί της Μπριζ. Και η αποψινή αναμέτρηση σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ, που έχει μια ευκαιρία να συνεχίσει και στην επόμενη φάση.