Ποινική δίωξη για βαρύτατες παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, σε βάρος όσων ευθύνονται για την βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, που προκάλεσε εκτεταμένη ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί του παρόντος η δίωξη στρέφεται κατά των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου, καπετάνιου, ιδιοκτήτη και λοιπών, όπως προβλέπεται από το νόμο, καθώς η υπόθεση της πρωτοφανούς ρύπανσης του Σαρωνικού πέρασε ήδη στα χέρια ανακριτή, ο οποίος και θα ερευνήσει για την ύπαρξη ευθυνών και σε όσους είχαν την υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος δρομολογεί ήδη δικαστικές διαδικασίες απολογιών των εμπλεκομένων τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και προς άλλες κατευθύνσεις.

Στο μεταξύ, στη διαπίστωση ότι οι ακτές των δήμων της Ανατολικής Αττικής, από την Βούλα μέχρι και το Σούνιο, παραμένουν καθαρές και ανεπηρέαστες από την πετρελαιοκηλίδα του ναυαγίου «Αγ Ζώνη», κατέληξε, κλιμάκιο της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας, μετά την αυτοψία και τον μακροσκοπικό έλεγχο που διενήργησε το πρωί της παρασκευής κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού εντός των διοικητικών ορίων της.

Με έγγραφό του στους τέσσερις δήμους του νότιου παραλιακού μετώπου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής), ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ενημερώνει τις δημοτικές αρχές για τα αποτελέσματα και τους ζητά να ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση που διαπιστώσουν ρύπανση στις ακτές τους.