Κατηγορίες για… ευνοϊκή μεταχείριση της νοσηλεύτριας συζύγου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη εξαπέλυσε με προχθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ). Αιτία η μετακίνησή της από το νοσοκομείο Δράμας σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ έπειτα από απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…» υπογράμμισε η ΠΑΣΟΝΟΠ, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του νοσοκομείου Δράμας. Πλην όμως, καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης καθώς αφορά «μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ χωρίς προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση και δίχως να πληρούνται τα εκπαιδευτικά κριτήρια επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τον ΟΚΑΝΑ».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «προκλητική επιλογή», καθώς η νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου «διαθέτει στις τάξεις της έτερη συνάδελφο νοσηλεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή του ΟΚΑΝΑ».

«Αντι-ΣΥΡΙΖΑ παραζάλη» βλέπει από την πλευρά του ο βουλευτής Καραγιαννίδης, ο οποίος σε απάντηση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ βρίσκονται: α) στο γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε στον ΟΚΑΝΑ η δική της νοσηλεύτρια, β) στο ότι δεν αναγνωρίζει ως ικανή μία νοσηλεύτρια ΔΕ να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση».
Η Eldorado

Σας έχω όμως κι άλλο Καραγιαννίδη σήμερα! Γιατί ποιος είπε ότι Καρανίκες υπάρχουν μόνο μέσα στο Μαξίμου; Να λοιπόν που βρίσκονται και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: με αφορμή την υπόθεση της Eldorado Gold και των μεταλλείων της Χαλκιδικής, λοιπόν, ο Καραγιαννίδης αρθρογράφησε στην ιστοσελίδα commonality.gr (σ.σ.: η οποία απηχεί τις απόψεις της ομάδας των 53+, καθώς ο ίδιος είναι μέλος της). Και ευχήθηκε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, αλλά λίγο πιο κόσμια: «Εφόσον η Eldorado δεν επιθυμεί να παίξει το παιχνίδι με τους όρους που το ελληνικό κράτος ορίζει και οι ευρωπαϊκές οδηγίες υποχρεώνουν, να πάει στο καλό» γράφει ο βουλευτής, ο οποίος επιπλέον επιτίθεται –όπως κάθε καλός συριζαίος… –στους δημοσιογράφους, και μάλιστα σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ενώ μιλά για «προπαγάνδα που αυτές τις μέρες θύμισε την εποχή του δημοψηφίσματος».

Η Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση η αρμόδια επιτροπή που θα μελετήσει το υλικό για να ανοίξει ο περίφημος Φάκελος της Κύπρου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται καταχωνιασμένος στα υπόγεια του υπουργείου Εξωτερικών στην οδό Ζαλοκώστα. Η σύνθεσή της είναι διακομματική, ενώ πρόεδρος θα είναι ο γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου. Τα άλλα μέλη της είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Αντώνης Βγόντζας (δικηγόρος), Ελλη Δρούλια (διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (αρχειονόμος), Λεωνίδας Καλλιβρετάκης (διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών), Ηλίας Νικολακόπουλος (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Σαββαΐδης (πρέσβης επί τιμή), Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός), Βάσω Τσακανίκα (διευθύντρια γραφείου του γ.γ. της Βουλής) και Μάγδα Φυτίλη (ιστορικός).

Μάθε, παιδί μου, γράμματα…

Το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό! Καταγράφηκε –από την ανάποδη –τέτοιες μέρες πριν δύο χρόνια: στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας σε tweet την τραγωδία στο Φαρμακονήσι την χαρακτήρισε ανείπωτη. Ορθόν. Μόνον που έγραψε τη λέξη ως «ανύποτη» και μας έβγαλε το μάτι… Η ανάρτηση κατέβηκε γρήγορα, αφού κάποιος κατάλαβε την γκάφα.

Η χρήση όμως του «ει» φαίνεται πως ταλανίζει τον Πρωθυπουργό. Είχε προηγηθεί η φράση «Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και συνείδηση να μην κάνει πράξει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης». Εδώ το πρόβλημα ήταν σοβαρότερο, καθώς το ουσιαστικό μετατράπηκε σε ρήμα.

Προχθές ο Τσίπρας πήγε στην Κέρκυρα για την συνάντησή του με τον ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι και βρέθηκαν μαζί στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης όπου έγραψε τις εντυπώσεις του στο βιβλίο επισκεπτών. Ομως κι εκεί δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος: Εγραψε τη λέξη φιλοξενία με «ει» και μάλιστα δύο φορές!

«Η Κέρκυρα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης αποτέλεσαν ιδανικό τόπο φιλοξενείας της Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας – Ιταλίας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την άψογη φιλοξενεία. Εύχομαι το μοναδικό αυτό κτίριο καθώς και η λειτουργία του Μουσείου να προσελκύουν πάντα το ενδιαφέρον των επισκεπτών της όμορφης Κέρκυρας».

Τι να σκεφτώ; Οτι χρειάζεται επειγόντως διορθωτή ή μήπως βελτιώνοντας τα αγγλικά του, ξεχνά τα ελληνικά του;