Αναδιπλώνεται το υπουργείο Παιδείας στην πρότασή του για το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς σε χθεσινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της χώρας (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι τίποτα από όσα ανακοίνωσε δεν είναι τετελεσμένο αλλά μπορεί να «ανατραπεί».

Ζήτησε δε από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών να συμμετάσχουν σε μια κοινή επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα, κάτι το οποίο τελικά συμφωνήθηκε.

Από τη συνάντηση προέκυψε ακόμη ότι σύντομα θα δημιουργηθούν κενά περίπου 500 εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, καθώς 359 άτομα αυξημένων προσόντων θα αναλάβουν θέσεις ως ειδικό διδακτικό προσωπικό στα ΑΕΙ και άλλα 150 θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες τους.

«Υιοθετήστε έναν αναπληρωτή»

Στο μεταξύ, κωμικοτραγικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν από το υπουργείο Παιδείας φέτος σε νησιά όπως η Σαντορίνη και βρέθηκαν τις πρώτες ημέρες να κοιμούνται στις παραλίες…

Με παρέμβαση του δήμου τακτοποιήθηκαν μετά τον σάλο που δημιούργησε το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» 4-5 άτομα σε πρόχειρα καταλύματα και ξενοδοχεία τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το πρόβλημα διαπιστώθηκε ότι παραμένει.

«Είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση κατοικιών, έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το υπουργείο μάς λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος σε τοπικό κανάλι.

Και συνέχισε με τη φράση: «Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό»…
«Να παραχωρήσει γη ο δήμος»

Σχετικά με το θέμα, στην πρωινή συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ο Γαβρόγλου πρότεινε ως μόνη λύση να… παραχωρήσει δημόσια γη ο Δήμος Σαντορίνης στο υπουργείο Παιδείας για να χτιστούν καταλύματα στο μέλλον!

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να δοθεί επίδομα ενοικίου στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των νησιών, αλλά η λύση αυτή απορρίφθηκε από τον υπουργό καθώς θα δημιουργούσε «δεδικασμένο» και θα προέβαλλαν το ίδιο αίτημα και εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές της χώρας.