Τερματοφύλακας: Η πιο σημαντική θέση στην ενδεκάδα. Η ευθύνη τεράστια, κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο σχεδόν όλες οι ομάδες φρόντισαν να θωρακίσουν όσο μπορούσαν καλύτερα την εστία τους. Πολλοί προπονητές αναζήτησαν λύσεις από την ελληνική αγορά, άλλοι στράφηκαν στις βαλκανικές χώρες, τη Γαλλία το Βέλγιο, ακόμα και την Αργεντινή.

Ο Βέλγος Σίλβιο Προτό ήταν η τελευταία μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού. Ο 34χρονος πορτιέρο έμεινε ελεύθερος από την Οστάνδη, ενώ αγωνίστηκε πολλά χρόνια και στην Αντερλεχτ.

Ο Γιάννης Ανέστης είναι η Νο 1 επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ, όμως, αποκτήθηκε και ο 24χρονος Παναγιώτης Τσιντώτας με καλή παρουσία κάτω από τα δοκάρια του Λεβαδειακού.

Ο 23χρονος Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει κερδίσει τη θέση του βασικού στον Παναθηναϊκό, ωστόσο μετά την αποχώρηση του Στιλ αποκτήθηκε ο 24χρονος Σωκράτης Διούδης που πέρυσι αγωνίστηκε στον Αρη.

Η θέση του τερματοφύλακα απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τον ΠΑΟΚ. Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Γλύκου υποχρέωσε τη διοίκηση να φέρει τον Αργεντίνο Ροντρίγκο Ρέι και τον 28χρονο Αλέξανδρο Πασχαλάκη από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 27χρονος Σλοβένος Μάτιτς Κότνικ φαίνεται ότι είναι η πρώτη επιλογή του Μιχάλη Γρηγορίου στον Πανιώνιο, ενώ στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό αγωνίστηκε ο 20χρονος Λευτέρης Αστράς. Ο 28χρονος Σέρβος Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι το Νο 1 στην Ξάνθη, η οποία απέκτησε επίσης και τον 18χρονο Γιώργο Τζελέπη από τον Πανθρακικό.

Τη γαλλική αγορά προτίμησε ο Πλατανιάς, φέρνοντας στα Χανιά τον 27χρονο Νταβίντ Ομπερχάουζερ που έμεινε ελεύθερος από τη Μετς. Ο Λευκορώσος Γκορμπούνοφ αποτελεί παρελθόν για τον Ατρόμητο και στη θέση του ήρθε από τη Ραντ ο 26χρονος Σέρβος Νίκολα Μίρκοβιτς. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών πήγε στο Περιστέρι και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, που έχει ήδη αγωνιστεί και σε ένα παιχνίδι.

Εμπειρία

Ο έμπειρος Μάρκος Βελλίδης επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ σταθερή αξία παραμένει στον Παναιτωλικό ο εξαιρετικός Δημήτρης Κυριακίδης. Στο Αγρίνιο πήγε το καλοκαίρι και ο 37χρονος Λουίτζι Τζενάμο. Ο 33χρονος Μαυροβούνιος Μλάντεν Μπόζοβιτς ήρθε το καλοκαίρι στη Λάρισα και έχει αγωνιστεί στα τρία πρώτα ματς, ενώ ο 24χρονος Γάλλος Μπολά Επασί έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Ο 26χρονος Κροάτης Ιβάν Τσόβιτς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ακη Μάντζιου στον Απόλλωνα. Στο ρόστερ είναι και ο Βραζιλιάνος Χουάντερσον, που έως πέρυσι αγωνιζόταν στον Ηρακλή. Ο 27χρονος Νίκος Παπαδόπουλος έχει αγωνιστεί βασικός στα πρώτα ματς της Λαμίας, ενώ ο 24χρονος Νίκος Γιαννακόπουλος έχει κερδίσει τη θέση στην Κέρκυρα. Τέλος, μετά την αποχώρηση του Ντοναρούμα, ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάτω από τα δοκάρια τον 24χρονο Γιώργο Αθανασιάδη.